Hlavní obsah

Slavia - Karviná 3:2Teď se ukaž, Viktorko, vzkázala Slavia výhrou nad Karvinou do Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kalabiška 0 : 1
29. Stoch 1 : 1
59. Stoch 2 : 1
78. Jugas 3 : 1
87. Wágner 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Teď je na vás, abyste se ukázali, vzkázali slávističtí fotbalisté do Plzně. Trpišovského tým si sice v prologu k 24. ligovému kolu přivodil opět komplikace, ale na rozdíl od předchozího domácího střetnutí se Zlínem tentokrát proti Karviné výsledek otočil a vyhrál 3:2, i když se o vítězství nakonec strachoval. Manko na ligového lídra tabulky ovšem stáhl na čtyři body a Viktoria je tak před nedělním duelem se Spartou pod ještě větším tlakem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté se radují z vyrovnávacího gólu Miroslava Stocha (17) proti Karviné.

Článek

Poučení z posledního domácího zápasu se Zlínem jako by Slavii nestačilo. A varování, kterého se jí dostalo už po pěti minutách od Budínského odzbrojeného na poslední chvíli Kúdelou, nebrala rovněž vážně. Mohla se pak divit, že od začátku zápasu zase prohrávala a musela opět dohánět manko?

Přesný Panákův pas adresovaný Kalabiškovi stačil, aby karvinský záložník prostřelil gólmana Koláře a Pražanům nastalo obvyklé trauma.

I tentokrát trvalo dvacet minut, protože Stoch technickým obloučkem skóre srovnal, ale i tak o komplikaci šlo. Hosté si ověřili, že Slavia je zranitelná, a proto si troufali a pouštěli se do rychlých výpadů.

Na Pražany to mělo zákonitě dopad... Zvláště, když si sice vytvořili územní převahu, ale zúročit ji nedokázali. S centry do šestnáctky nárok neměli, zdlouhavé a komplikované hledání cesty k soupeřově bráně efekt rovněž nepřinášelo.

A ke všemu ještě domácí přišli o zraněného kapitána Škodu, který musel už před přestávkou střídat.

S obrovskou chutí hrající a tentokrát i střelecky disponovaný Stoch ho však nahradil, neboť jeho přesně mířená rána z dobrých dvaceti metrů čtvrthodiny po přestávce otočila skóre.

Slavia se pochopitelně uklidnila, neboť se mohla soustředit na hlídání náskoku a rychlé výpady. Po jednom z nich se jí nabídl rohový kop, který po Kúdelově centru zúročil nekompromisní bombou Jugas.

Střídající karvinský Wágner sice už po pár vteřinách na trávníku závěr zápasu zdramatizoval, ale jeho gól přišel příliš pozdě, než aby hosté stačili v hektickém náporu zachránit remízu.

Naopak mohli sami inkasovat, ale Tecl ve dvou po sobě jdoucích vyložených šaních sám proti gólmanovi selhal. Pražané se tak o tři body strachovali až do samého závěru, ale nakonec na ně dosáhli.

Slavia Praha - MFK Karviná 3:2 (1:1)
Branky: 29. a 59. Stoch, 78. Jugas - 14. Kalabiška, 87. Wágner. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Frydrych, Sobol. Diváci: 9623,
Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Kúdela, Sobol - Souček - Stoch, Hromada (90. + 1. Sýkora), Hušbauer  (79. Danny), Bořil - Škoda (44. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler  (87.Wagner) - Štepanovský, Weber (71. Ramírez), Budínský, Kalabiška (83. Moravec) - Panák. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: