Hlavní obsah

Bývalý sparťan byl u všeho. Tři body jsme už potřebovali jako sůl, řekl útočník Dukly

Praha

Útočník je na hřišti od toho, aby góly dal nebo je připravil. Slovenský fotbalista Ivan Schranz zvládl v sobotním prvoligovém duelu s Libercem (2:0) obojí. Vedoucí trefu obstaral, v závěru nachystal druhý gól Dukly pro Holíka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Ivan Schranz, Lukáš Holík (oba Dukla), Guélor Kanga ze Sparty a Patrik Brandner z Dukly.

Článek
Fotogalerie

„Míče se nám dobře odrážely, byli jsme na správných místech," řekl Schranz, který byl zvolen mužem utkání. Ve druhém poločase převzal pas Néstora a chladnokrevně překonal Hladkého. Svůj výborný výkon korunoval asistencí Holíkovi.

„Byli jsme stoprocentně koncentrovaní, nechali jsme na hřišti všechno. To byl základ úspěchu. Tři body jsme už potřebovali jako sůl," narážel Schranz na bídné jaro Dukly, která do soboty prohrála doma všechna čtyři utkání a notně se přiblížila pásmu sestupu.

Po druhé jarní výhře vystoupala na desátou příčku, na předposlední Baník má náskok čtyř bodů. „Nemyslím, že jsme z toho venku. Je brzo vynášet nějaké soudy. Nicméně na konci může mít vítězství nad Libercem velkou cenu," uvedl 24letý útočník, který na jaře 2015 hostoval ve Spartě. Na Letné neodehrál ani minutu, následně přestoupil do Trnavy, odtud ho loni v létě vykoupila Dukla.

Trefa do sítě Slovanu byla pro Schranze třetí v sezóně. Další by rád přidal v nadcházejících důležitých zápasech. Za týden Pražané hrají na Slovácku, poté doma s posledním Brnem. „Jde o naše přímé konkurenty. Když je porazíme, budeme mít výhodu," přemítal Schranz.

Reklama

Související témata: