Hlavní obsah

Plzeňská mobilizace? Náskok se znovu zmenšil. Vrba netuší, jestli bude na titul stačit

Plzeň

Očekávaná bitva přinesla smír 2:2. Podstatné je, co znamená pro závěr ligy. V Plzni si pomohli vlastně všichni. Fotbalisté vedoucí Viktorie udrželi Slavii na distanc, mají náskok pěti bodů. Sparta sice propásla možnost skočit na třetí místo, na pohárové příčky však ztrácí jen bod. Konečně i sešívaní jako velmi zainteresovaní pozorovatelé mohou dál snít o obhajobě titulu.

Zápas Plzeň - Sparta nakonec skončil dělbou bodůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta sice ztratila v Plzni dvougólové vedení, nicméně svůj díl pomoci rivalské Slavii odvedla. Viktoria znovu ztratila body, takže na jaře v lize nadále jen jedinkrát zvítězila. Zbývá ještě šest kol do konce a sešívaní mají vzájemný duel v Edenu k dobru. Mohou tak kalkulovat, že pokud ho vyhrají, pořád je dost času stáhnout ještě zbývající dva body.

„Slavia se k nám přiblížila už jen na rozdíl pěti bodů. Situaci jsme si sami zkomplikovali. A sami se z ní musíme dostat a začít vyhrávat. Věřím, že na titul máme. Ale Slavia teď samozřejmě větří šanci a liga bude ještě do konce zajímavá," míní záložník Tomáš Hořava.

Kouč vidí pozitivum. Ukázali charakter

Viktoriáni věřili, že prestižním duelem bídné jaro zlomí. Výsledkově jim plán nevyšel, morálně ano.

„Rychle jsme prohrávali 0:2 a za nepříznivého stavu hráči ukázali charakter. Věřím, že nás to nakopne. Že jsme dokázali vyrovnat, budeme brát jako pozitivum," cení si trenér Pavel Vrba.

Ale přece jen. Bude pětibodový náskok vzhledem k současné formě týmu dostatečný?

„Náš náskok se neustále zmenšuje. O víkendu se znovu ukázalo, že v lize může kdokoliv ztrácet s kýmkoliv. Z týmů na horních příčkách vyhrála jen Slavia. Zatím nemůžu říci, jestli bude takový náskok stačit.," uvědomuje si kouč.

Hlavu nahoře a jít dál

Jeho svěřenci si mysleli, že nejhorší okamžik jara prožili před týdnem při debaklu 2:5 na půdě Bohemians 1905. Jenže průběžné skóre 0:2 již ve 12. minutě duelu se Spartou bylo ještě hrozivější.

„Ale zvedli jsme se a potom nějakých 75 až 80 minut předváděli fotbal, který chceme hrát. Musíme mít hlavu nahoře a v takových výkonech pokračovat," přeje si obránce Radim Řezník.

I nadále věří v zisk titulu.

„Náskok se zmenšuje, ale důležité je, že pořád máme k dobru pět bodů. Myslím, že nás zápas se Spartou nakopne. Teď jedeme do Brna, pak nás venku čeká Slavia, což mohou být rozhodující zápasy. Věřím, že je zvládneme," dodává Řezník.

Odpověď na otázku, jaký efekt měla plzeňská mobilizace po vršovickém debaklu, se zkrátka odkládá.

„Koncentrace v týdnu po Bohemce byla mnohem lepší než v minulosti. Mám pocit, že si hráči uvědomují, že prohospodařili část jara. A že jde do tuhého," kvituje Vrba.

Udrží fotbalisté Plzně náskok a stanou se mistry?
Ano
55,7 %
Ne
44,3 %
Celkem hlasovalo 12981 čtenářů.

Reklama

Související témata: