Hlavní obsah

Svému Jablonci dal nejhezčí gól kariéry. Dojde přes něj Lafata na třetí příčku?

Praha
Aktualizováno

Není už členem základní sestavy, v poslední době se objevuje na hřišti až v závěru zápasů. Bitvy s Jabloncem jsou ovšem pro kapitána sparťanských fotbalistů stále výjimečné. Vždyť na Střelnici zanechal David Lafata nesmazatelnou stopu, navíc svému bývalému týmu vstřelil i svůj nejhezčí gól kariéry, který si můžete prohlédnout v přiloženém videu v závěru střelcova medailonu ze seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. Výborný vztah má i s trenérem Petrem Radou, který od jara úspěšně vede tým v zelených dresech.

TOP 25 osobností: David Lafata

 
Článek
Fotogalerie

Šestá Sparta se v případě výhry ve večerní předehrávce 25. ligového kola může před víkendem posunout na třetí příčku tabulky. V cestě jí ovšem stojí čtvrtý Jablonec, který na jaře v devíti soutěžních zápasech ještě neprohrál.

Speciální zápas pro Davida Lafatu, bývalého hráče Jablonce.

„Hrát proti Jablonci je pro mě trošku jiný zápas. Byl jsem tam dlouho. Mužstvo se sice obměnilo, ale lidé, kteří pro klub pracují, tam zůstali. Kamarádíme spolu a máme stále dobré vztahy. Jde pro mě o jiný zápas, protože stojím na druhé straně barikády," líčí sparťanský kanonýr v rozhovoru pro klubovou televizi.

Dnes už by se po lahůdce asi nezvedl...

V srpnu 2014 právě Jablonci střihl na Letné výstavní gól nůžkami.

„Nevím, jestli bych ještě dnes takový dokázal. Možná ano, ale pak už bych se asi nezvedl. Určitě nejhezčí gól mojí kariéry. Vždy jsem říkal, že až dám takový gól, můžu s fotbalem skončit. Od roku 2014 tedy vlastně přetahuju," směje se Lafata.

Tehdy se v utkání trefil celkem dvakrát a Sparta jen pár dní po postupu do základní skupiny Evropské ligy vyhrála 2:0. Tři body by pro ni byly zlaté i tentokrát. Musí však zlomit kouzlo trenéra Petra Rady, který ji vedl loni na jaře a teď se na Letnou vrací s Jabloncem.

Utkání Sparta - Jablonec se hraje v pátek od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama