Hlavní obsah

Slavia se v Liberci neprosadila, její ztráta na Plzeň narostla. Karviná remizovala s Teplicemi

Praha
Aktualizováno

Dvěma nedělními duely vrcholilo 25. kolo fotbalové HET ligy. Druhá Slavia uhrála v Liberci bezgólovou remízu a její ztráta na vedoucí Plzeň narostla na sedm bodů. Slovanu, který hrál od 77. minuty bez vyloučeného Pulkraba, patří aktuálně pátá příčka o bod za čtvrtou Spartou. Remizovala i zachraňující se Karviná proti Teplicím (1:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Sýkora ze Slavie a Roman Potočný ze Slovanu.

Článek
Fotogalerie

U Nisy bylo už dopředu o náboj postaráno. Mimo jiné proto, že slávisté založili zimní reformu v Edenu na importu ředitele, trenérů a hráčů z Liberce. Fanoušci vytvořili skvělou atmosféru, ale na hřišti se odměny v podobě gólů nedočkali.

Těsně před pauzou nastřelil Josef Hušbauer tyč. Když už po hodině hry dostali slávisté míč za brankovou čáru, sudí Příhoda pískal ofsajd, který potvrdila i kontrola u videa. V 77. minutě byl po druhé žluté vyloučen Pulkrab, hosté ale přesilovku nevyužili. Naopak po brejku mohl na druhé straně rozhodnout Pilař. Slovan tak bodoval po předchozích dvou porážkách a v tabulce se posunul před Jablonec.

Karviná se stále pohybuje v nejistých vodách, od sestupových příček po domácí remíze s Teplicemi odskočila jen na rozdíl čtyř bodů. Proti neoblíbeným Severočechům, s nimiž prohrála předtím všechny tři vzájemné zápasy, se ale ujala vedení, když v nastavení první půle proměnil Budínský penaltu po zákroku Vaněčka na Wágnera.

Hosté ale bleskově srovnali. Po třiceti sekundách druhé půle srovnal Žitný, pro něhož to byla čtvrtá trefa v šestém zápase. Dvacet minut před koncem viděl hostující Vaněček po druhé žluté i červenou kartu, jenže domácí přesilovku nevyužili. Karviná už sedm kol nevyhrála.

Reklama