Hlavní obsah

I Pivarník bral prohru s Duklou jako brněnské rekviem. O záchraně se nemá smysl bavit, prohlásil

Praha

Ještě nikdy se Romanu Pivarníkovi během dosavadní trenérské kariéry nestalo, aby s nějakým mužstvem z ligy sestoupil. Teď už ovšem přiznává, že Brno se mu v nejvyšší soutěži zachránit nepodaří. Po prohře 1:2 a bídném výkonu v duelu s Duklou mu bylo jasné, že na pražské Julisce to bylo brněnské rekviem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Milan Lutonský ze Zbrojovky Brno po prohře na Julisce.

Článek
Fotogalerie

„Po tak bojácném výkonu se ani zachránit nemůžeme. Nezbývá mi, než se všem brněnským fotbalovým fanouškům omluvit. Za hráče, samozřejmě. Ale se soupeři, kteří jsou na tom jako my, se bez odvahy uspět nedá. A nám scházela a schází," bral Pivarník jako fakt, že po šesti letech Brno ligovou scénu opustí.

Manko na čtrnáctou příčku znamenající záchranu narostlo po remíze Jihlavy s Mladou Boleslaví na šest bodů, los čtyř závěrečných kol nevěstí pro Brno také nic dobrého.

„Přitom jsme měli zápas s Duklou v rukou. Navíc jsme šli do vedení," dost dobře nechápal brněnský kouč proměnu, která po vedoucím gólu Michala Škody přišla.

„Také tomu nerozumíme. Přestali jsme hrát, nejspíš jsme se po vstřelené brance uspokojili. V zápase o záchranu není možné dělat chyby, jakých jsme se dopouštěli. Vždyť při vyrovnávací brance jsme nechali jít Holíka samotného na naši bránu," nebránil se trenérově kritice Miloš Kratochvíl ani nikdo z jeho spoluhráčů.

Není to o fotbalu, ale i o hlavách, zní z Brna

„Není to o fotbalovém kumštu, ale o našich hlavách. Dukla byla jedním z nejhorších mužstev, s nimiž jsme hráli, jenže my byli ještě horší."

Brno zůstalo s dvaceti body uvězněno v tabulce na poslední příčce a přes všechny přísahy hráčů, že ještě není nic ztraceno, pokud vyhrají zbývající čtyři utkání, mu zní rekviem. Vrátí se tam, odkud před šesti sezónami do nejvyšší soutěže postoupilo.

„Chybí nám odvaha, zkušení třicátníci nejsou schopni podobné zápasy zvládnout, natož pomoci mladým kolem sebe. Tohle se nezmění, protože ani hráči nejsou schopni se změnit, takže nemá smysl se bavit o záchraně," bral Pivarník sestup jako holý fakt.

„Dokud šance je, budeme bojovat. Jenže to si říkáme pořád a nevidím, že by tomu tak bylo," hlesl Kratochvíl. „Musíme v záchranu pořád věřit, ale také pro ni musíme udělat něco úplně jiného, než jsme předvedli v utkání s Duklou."

Podaří se fotbalistům Zbrojovky Brno udržet v nejvyšší ligové soutěži?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
Celkem hlasovalo 7849 čtenářů.

Reklama

Související témata: