Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 1905 1:1Zlínu sebral výhru nad Bohemians v nastavení Hašek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Ekpai 1 : 0
90. Hašek 1 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína remizovali ve 26. kole první ligy s Bohemians 1905 1:1 a stále nemají jistotu záchrany. Vedoucí branku Zlína vstřelil ve 2. minutě Ubong Ekpai, ve třetí minutě nastavení ale domácí přišli o výhru, když se prosadil Martin Hašek mladší. Zlín tak po návratu do ligy po třech sezónách na jaře doma ještě nevyhrál a od sestupových příček ho dělí čtyři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Antonín Vaníček, Jiří Bederka z Bohemians a Ubong Mosses Ekpai ze Zlína.

Článek

Trenér Bohemians Hašek oproti minulému utkání proti Jihlavě sáhl k pěti změnám v sestavě a zcela přestavěl středovou řadu. Než si stačili hosté na nové složení zvyknout, tak už prohrávali 0:1. Ve 2. minutě centroval do trestného území z levé strany obránce Bartošák a míč prolétl až na opačnou stranu, kde nejlepší střelec Zlína Ekpai prostřelil brankáře Fryštáka.

Ševce gól nabudil k větší iniciativě, přesněji kombinovali ve středu pole a dokázali zaútočit nebezpečně i po stranách. Bohemians spoléhali hlavně na rychlé protiútoky, které však nedokázali dotáhnout do úspěšné koncovky. Vážněji zahrozili v první poločase pouze v 11. minutě, kdy po akci Haška obránce Šmíd v pádu trefil tyčku z venkovní strany. O deset minut později na druhé straně mohl zvýšit náskok Zlína Traoré a ve 40. minutě po územní převaze Mehanovičovu střelu ze dvaceti metrů chytil Fryšták.

Po změně stran tempo výrazně opadlo. Zlín se snažil kontrolovat hru. Udržoval si územní převahu, zápolil ale s přesností akcí. Pražané stejně jako v prvním poločase vyráželi jen k rychlým protiútokům.

Krůček k vyrovnání měl v 59. minutě Hašek, jenž oklamal stopera Gajiče a jeho střela z hranice trestného území těsně minula soupeřovu branku. V závěrečných dvaceti minutách se už domácí fotbalisté snažili držet míč co nejdéle na svých kopačkách. O těsnou výhru ale přišli, když hrubou chybu v rozehrávce potrestal Hašek přesnou střelou k tyči.

26. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 2. Ekpai - 90.+3 Martin Hašek ml.. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Flimmel. ŽK: Šmíd (Bohemians). Diváci: 3852.
Zlín: Zlámal - Bačo, Bijimine, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai (86. Džafič), Mehanovič, Holzer - Vukadinovič (77. Železník). Trenér: Petržela.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Kocič (36. Jindřišek) - Záviška (60. Reiter), Švec, Martin Hašek ml, Vaníček - Tetteh, Nečas (74. Mašek). Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: