Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 1:2Olomouc jako první vyhrála v Teplicích a upevnila si třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zahradníček 0 : 1
7. Kučera 1 : 1
79. Plšek 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce dokázali jako první v ligové sezóně vyhrát v Teplicích a po dnešním vítězství 2:1 mají na třetím místě tabulky náskok pěti bodů před čtvrtou Spartou a šesti před pátým Libercem, který je mimo pohárové příčky. Vítězství Sigmě zajistili Tomáš Zahradníček s Jakubem Plškem, za domácí v první půli vyrovnal Tomáš Kučera.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zprava Alex Král z Teplic a Tomáš Zahradníček z Olomouce.

Článek

Tepličtí nastoupili bez vykartovaného nejlepšího střelce Vaněčka, kterého v útoku nahradil Červenka. Kompletní nebyla ani Olomouc, protože kvůli červené kartě chyběl klíčový záložník Kalvach, navíc na lavičce nebyl po vykázání na tribunu v předchozím duelu s Jabloncem ani trenér Jílek.

Sigma vstoupila do utkání skvěle a už po 47 sekundách se ujala vedení - Zahradníček dostal míč za obranu a z úhlu prostřelil brankáře Diviše. Za nejrychlejším gólem české ligy, který dal v roce 2006 po jedenácti vteřinách Lustrinelli ze Sparty, zaostal olomoucký záložník o 36 sekund.

Vedení však hostům příliš dlouho nevydrželo, protože v sedmé minutě po zblokované střele Žitného vyrovnal z dorážky Kučera. Olomouci poté mohl vrátit náskok Texl, toho však vychytal gólman Diviš. Na druhé straně Kučerovu střelu zneškodnil brankář Buchta.

Severočeši ve druhém poločase soupeře zatlačili a dlouho mu nedovolili vystřelit, ale Olomouc se přesto ujala vedení. Zahradníček v 79. minutě našel z přímého kopu Plška, který se prosadil hlavou. Sigma ještě v závěru trefila tyč, ale i tak ukončila teplickou domácí sérii neporazitelnosti, která trvala 12 zápasů.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Sigma Olomouc 1:2 (1:1)
Branky: 7. Kučera - 1. Zahradníček, 79. Plšek. Rozhodčí: Nenadál - Paták, Hock. ŽK: Jeřábek (Teplice). Diváci: 4381.
Teplice: Diviš - Krob, Král, Jeřábek, Vondrášek - Rezek (70. Trubač), Kučera, Žitný, Ljevakovič, Hora (81. Díaz) - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Olomouc: Buchta - Vepřek, Jemelka, Radakovič, Hála - Zahradníček (84. Moulis), Houska, Plšek, Texl, Falta (74. Manzia) - Řezníček (90. Polom). Trenér: Onofrej.

Reklama

Související témata: