Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 2:0D+D. Doležal a Diviš sestřelili Liberec a Jablonec poskočil před Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Doležal 1 : 0
86. Diviš 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec vyrval z libereckého držení trofej „Fotbalový Král Podještědí“. Ve 48. derby porazil svého rivala na svém hřišti 2:0. V tabulce celek kouče Petra Rady poskočil na čtvrté místo o dva body právě před Liberec a o bod před pražskou Spartu. Vítězný gól vstřelil po čtvrthodině hry útočník Martin Doležal z těsného ofsajdu. Čtyři minuty před koncem důležité tři body pojistil parádní ranou střídající Jaroslav Diviš.

Foto: ČTK

Martin Doležal se raduje z prvního gólu Jablonce.

Článek

I na podzim se jako první trefil Jablonec, jenže zatímco tehdy dokázal Slovan čtyřmi góly a hattrickem Milana Kerbra skóre (4:1) otočit, v odvetě už zelenobílí vedení nepustili.

První šanci měl už ve 4. minutě liberecký Wesley Da Silva, ale jeho pokus o přehození gólman Vlastimil Hrubý zneškodnil.

Do vedení se dostali domácí díky přesné hlavičce Doležala. Jabloneckému útočníkovi chyběl už v 9. minutě malý kousek, aby do branky usměrnil centr Michala Trávníka. V 15. minutě pálil po akci Luďka Pernici jen těsně vedle. Ale o minutu později již slavil, když za záda Václava Hladkého usměrnil hlavou centr Tomáše Holeše. V době přihrávky se ovšem nacházel v těsném ofsajdovém postavení.

Liberec mohl vyrovnat ve 25. minutě, kdy Tomáš Hübschman fauloval přesně na hranici pokutového území, volný přímý kop napálil Roman Potočný do zdi.

Po pauze měl na straně hostů šanci v 59. minutě Radim Breite, ale střílel vedle. Jablonec pak hrozil především z nebezpečných brejků. V 76. minutě hlavičkoval těsně vedle Doležal, o dvě minuty později mohl z rychlého protiútoku pojistit vedení Lukáš Masopust, ale Hladký modrobílé podržel. Domácí se však pojistky dočkali. V 86. minutě parádně z dvaceti pěti metrů vystřelil střídající Jaroslav Diviš a zvýšil na 2:0. Jablonec natáhl domácí neporazitelnost na sedm zápasů, zato Liberec prodloužil čekání na vstřelený gól už na 304 minut.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 16. Doležal, 86. Diviš. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Hájek. ŽK: Hübschman, Považanec - Ševčík, Malinský. Diváci: 5426.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Hübschman (78. Chramosta) - Masopust, Považanec, Trávník (90. Piroch), Jovovič (81. Diviš) - Doležal. Trenér: Rada.
Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Wiesner (66. Malinský), Folprecht, Breite, Potočný (61. Bosančič) - Ševčík - Da Silva (82. Köstl). Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: