Hlavní obsah

Porážka na Baníku má dohru. Spartu posílil olympijský medailista, hned dal čtyři góly

Transferové okno je dávno uzavřeno, přestup z jednoho sportu do jiného odvětví však je nejspíš povolen... Fotbalisté pražské Sparty si tak hned po víkendové porážce na Baníku našli nečekanou posilu. Stal se jí jejich velký příznivec, biatlonista Michal Krčmář. Stříbrný medailista z olympijských her v Pchjongčchangu s nimi absolvoval pondělní trénink na Strahově. Při hře na dvě se hned blýskl čtyřmi góly a vysloužil si pochvalu od trenéra Pavla Hapala.

Foto: Sport.cz

Ostrý souboj na tréninku Sparty. Michal Krčmář (vlevo) a Michal Kadlec.

Článek
Fotogalerie

Když chce legendární srpinter Usain Bolt hrát fotbal za Dortmund, proč by biatlonista Michal Krčmář nemohl kopat za Spartu...?

"Tři týdny jsem nic nedělal, tak mě čekal trochu křest ohněm. Ale konečně jsem se začal hýbat. Jsem velký fanoušek Sparty, tak jsem byl zvědavý, ale i nervózní skoro jako před závodem. Bylo fajn, že se kluci o mě postarali, vysvětlili mi cviky. Je tu super parta," pochvaluje si olympijský medailista v rozhovoru pro klubovou televizi Sparty.

V šatně měl nachystané místo hned vedle kapitána Davida Lafaty, který si ho vzal k sobě do týmu při tréninkovém utkání a Krčmář se nenechal zahanbit. Dokonce dal čtyři góly.

"Vzali jsme si ho jako střelce a svou úlohu splnil. Michal porazil na olympiádě skoro všechny až na jednoho, takže jsem věděl, koho si beru do týmu," směje se Lafata. "Kluci mě šetřili v soubojích, kdy do mě nešli úplně naplno. Jsem hlavně rád, že jsem mohl poznat partu a jejich způsob tréninku, který je něco jiného než biatlonový. Byl to zážitek," oceňuje Krčmář.

První hráč v historii, který zaspal úvodní trénink...

Vysloužil si velkou pochvalu. "Překvapil mě, ve hře vypadal velice dobře. Uvidíme, jak se bude cítit zítra po tréninku. Odjezdil ho ale s chutí a po fyzické stránce vypadal dobře," hodnotí trenér Pavel Hapal. "Vedl si výborně, dal i góly. Teď ale musí uhradit zápisné za první gól, start a také za pozdní příchod," poukazuje Michal Kadlec, že Krčmář zaspal a cestou ze svého domova z Jablonce do Prahy nabral půlhodinové zpoždění. "Hned jsme říkali, že je asi prvním hráčem v historii Sparty, který si dovolil přijít o půl hodiny později na svůj první trénink," kření se Lafata.

Krčmář na oplátku pozval sparťanské fotbalisty, aby si přijeli vyzkoušet biatlon. "Mohou si vybrat, zda dorazí na střelnici do Jablonce nebo Nového Města. Rád je provedu svým sportem," zve Krčmář. "Lákalo by mě biatlon zkusit, ale určitě bych ho nedal jako Michal dal fotbal u nás. Možná z místa bych zkusil vystřelit, kdybych předtím nemusel běžet. To bych netrefil ani stodolu," srovnává Lafata, který je přitom vyhlášeným myslivcem.

Reklama

Související témata: