Hlavní obsah

Dubnu vládli nováčci. Hráčem měsíce je Plšek, trenérem Páník

Praha
Aktualizováno

Ocenění pro nejlepšího hráče měsíce dubna v první fotbalové lize získal olomoucký záložník Jakub Plšek. Mezi trenéry v novinářské anketě vyhrál kouč zachraňující se Ostravy Bohumil Páník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Plšek v utkání s Bohemians.

Článek

Jejich kluby jsou v sezóně v roli nováčků, tím ale veškerá podobnost mezi nimi končí. Zatímco jeden táhne v roli hráče svůj tým k pohárům, druhý kormidluje mužstvo ze střídačky za vytouženou záchranou. Teď ale dostali cenu pro nejlepšího hráče, respektive trenéra měsíce.

Svou nejlepší sezónu zatím prožívá šikovný záložník Jakub Plšek, který svými výkony řídí olomoucké povstalce na cestě do Evropy. Od začátku ročníku si připsal už osm ligových gólů plus čtyři asistence, což ho spolu s karvinským Lukášem Budínským řadí na páté místo tabulky nejproduktivnějších hráčů.

Svou vůbec nejlepší formu si hbitý středopolař schoval do dubna, kdy ve čtyřech zápasech třikrát skóroval. Tím stylově ukončil slabší období, v němž dokonce na chvíli vypadl ze sestavy, a už opět táhne Sigmu za parádním úspěchem.

„Ocenění je povzbuzením do další práce. Daleko více mě však těší, že jako Sigma sbíráme body a držíme se na třetím místě v tabulce. Celý tým začíná chytat formu, kterou jsme měli na podzim. Naše výkonnost má vzestupnou tendenci," poukazuje Plšek.

Páník pozvedl prapor Baníku

Pozvedl prapor skomírající družiny a už odepsaný tým vrátil do role hladové štiky, které se bojí i mnohem větší predátoři. Hlavně díky novému trenérovi Bohumilu Páníkovi je tak Baník plně zpátky v boji o záchranu, na kterou ještě před pár koly ztrácel sedm bodů. Teď už z patnácté příčky ztrácí na Karvinou s Jihlavou jen bod.

„Vnímám cenu jako ocenění celého Baníku. Ne moje, ale ocenění klubu a lidí, kteří kolem mužstva pracují. Beru ji i jako signál, že se Baník zase vzpamatoval, nadechl a zvedl se z propadliště. Věřím, že nám cena pomůže a že pomůže celému Baníku v náročném závěru jara," kvituje Páník.

Reklama

Související témata: