Hlavní obsah

Sparta zachraňuje sezónu. Ševce ale v poslední době neporáží

Praha

Oběma jde o hodně, oba týmy vedou trenéři, kteří dříve seděli i na lavičce soupeře. Fotbalisté Sparty stále nemají jistotu účasti v evropských pohárech a v páteční předehrávce 27. ligového kola hostí Zlín, který je zase stále ohrožen sestupem. Zápas začíná v 19:15, přímý přenos vysílá ČT sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Šural slaví podzimní trefu ve Zlíně. Zápas skončil 2:2.

Článek

Výchozí pozice je v jednom pro oba stejná. Potřebují se rehabilitovat za ztráty z minulého kola. Sparta prohrála v Ostravě, Zlín v samém závěru přišel o výhru nad Bohemians.

Pražané jsou jasným favoritem, ale pozor. Ševce nedokázali porazit již ve čtyřech posledních vzájemných zápasech. Zlín je třeba v minulé sezóně vyřadil z poháru, na jaře zase remizoval na hřišti soupeře při premiéře Petra Rady na lavičce Sparty. Podzimní duel pak na Moravě skončil 2:2.

Hapal chce vidět touhu jít za vítězstvím

„Po nevydařeném utkání je potřeba se znovu zamyslet. Hlavně hráči musejí popřemýšlet nad výkonem, který předvedli na Baníku. Nesmí se opakovat. Musíme se vrátit k neskutečné touze jít za vítězstvím. Té jsem v Ostravě viděl málo, byli jsme horší v nasazení a bojovnosti," zdůrazňuje v rozhovoru pro klubovou televizi Pavel Hapal, trenér Sparty.

Jeho tým je čtyři kola před koncem ligy pátý těsně pod pohárovými příčkami. Bod za čtvrtým Jabloncem a pět za třetí Olomoucí. „Doma jsme silní a chceme uspět. Do konce ligy chceme získat dvanáct bodů, trochu tak odčinit sezónu a skončit třetí," ujišťuje záložník Jiří Kulhánek.

Mohli jsme mít klid, lituje Petržela

Zlín dělí od sestupového pásma pouhé čtyři body. V posledních třech venkovních zápasech ovšem neprohrál, šokoval hlavně vítězstvím v Edenu.

„Na Spartě nás čeká velice těžký zápas. Na druhé straně, když jsem nedávno viděl Plzeň i Spartu, tak jsem přesvědčen, že jsou všechny zápasy hratelné. Přesvědčili jsme se o tom i na Slavii, kde byl náš rozjezd strašný. Nakonec jsme tam vyhráli," poukazuje trenér Vlastimil Petržela.

Ševci v Jihlavě i doma s Bohemians dvakrát ztratili výhru gólem inkasovaným v nastavení.

„Kdybychom alespoň jeden z těchto dvou zápasů vyhráli, tak jsme už mohli mít se záchranou klid. Stále nás trápí obrovská marodka. Abychom doplnili nezbytný počet náhradníků, tak máme v posledních zápasech na lavičce i zraněné hráče," lamentuje Petržela.

Večer bude postrádat zraněnou trojici Kopečný, Vyhnal, Matejov a dohoda klubů navíc do hry nepustí ani Holzra a Vukadinoviče, kteří ve Zlíně hostují právě ze Sparty.

Reklama

Související témata: