Hlavní obsah

Že Baroš neproměnil penaltu? To se stává, minule nám rozhodl Spartu, říká kouč Baníku

Mladá Boleslav

Vzal na sebe v klíčové chvíli zodpovědnost. Zatímco před týdnem byl útočník Baníku Milan Baroš za hrdinu, když rozhodl duel se Spartou, v sobotu v Mladé Boleslavi moment zápasu nezvládl. Krátce před pauzou neproměnil pokutový kop.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš z Baníku nedal v Mladé Boleslavi penaltu...

Článek
Fotogalerie

„Penalta mohla být rozhodující. Ale Milan nám zase dal vítězný gól minule se Spartou. Gólman ji chytil, to se stává. Víc bych to nerozebíral," pravil po bezbrankovém utkání ostravský kouč Bohumil Páník.

Baník se poprvé od 16. kola ocitl mimo sestupové příčky, což trenér považuje za psychologický moment. „Když se hráč podívá na tabulku a zjistí, že mužstvo není na sestupové pozici, není to pro něj deprimující. Když Baník vyhrál na začátku sezóny v Brně, chvíli se myslelo, že budou poháry. Pak to slítlo dolů, od té doby jsou kluci pod tlakem. Pokud jste v takovém stavu měsíce, těžko se dýchá. Odolají jen silní jedinci. Tým vydržel," těší Páníka, který Ostravu převzal po 20. kole, kdy měla na kontě 13 bodů. Během sedmi zápasů s ní získal stejný počet.

V Boleslavi šlo o moc. Vítěz se mohl sestupovým příčkám zásadně vzdálit, poražený by k nim byl přikován. S remízou může být spokojený spíš Baník, který má ve třech zbývajících kolech příznivější los. Navíc na rozdíl od Středočechů hraje dvakrát doma.

„Ukáže se až na konci, jestli je tento bod důležitý. Ale díky němu máme záchranu ve vlastních rukách, jsme čtrnáctí," pronesl Páník. „Podle mě zasloužená remíza, která nic nevyřešila," uvedl k výsledku domácí kouč Jozef Weber.

Boleslav prodloužila domácí mizérii, na vlastním stadiónu nevyhrála od začátku října. Navíc přestala střílet góly, včetně semifinále MOL Cupu neskórovala už 4 zápasy. Její největší šanci neproměnil v prvním poločase Mareš.

„Nemůžu říct, že by se zápasy bez gólu podobaly. Se Zlínem jsme spálili tři šance, v Jihlavě také. Proti Ostravě jsme ho ale nedali oprávněně. Jedna šance doma je málo. Nehledáme výmluvy, ale kluci, kteří jsou zranění, Komličenko nebo Magera, prostě chybí," pověděl Weber.

Jeho celek má oproti konkurentům v boji o záchranu nevýhodu. Boleslav je totiž zvyklá bojovat spíš o evropské poháry... „Některé kluby hrají o záchranu každý rok, není tam panika. V tom je situace diametrálně odlišná. O to těžší to pro hráče je," doplnil Weber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články