Hlavní obsah

Takhle tedy ne, káral lídra kapitán Hubník, když místo mistrovské korunovace přišla potupa

Praha

Nebral si servítky. Místo mistrovského křepčení prožívala fotbalová Plzeň při sobotním ligovém šlágru v Edenu kruté vystřízlivění. V konfrontaci s jediným soupeřem v boji o titul propadla. Zejména z hlediska nasazení a bojovnosti. „Takhle tedy ne," káral mužstvo po dvoubrankové prohře kapitán Západočechů Roman Hubník.

Oslava titulu se odkládá. Plzeň v Edenu nebodovala. Takhle tedy ne, říká Roman HubníkVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V případě jakéhokoliv bodového zisku jste na Slavii mohli slavit mistrovský titul. Jenže nakonec jste prohráli a za celý zápas neměli střelu na branku. Je to velké rozčarování?

Měli jsme v hlavách, že i jediný bod bude stačit na oslavu titulu. Ale s naší předvedenou hrou a výkonem jsme si nezasloužili ani plichtu. Je to velké zklamání! A ponaučení do dalších zápasů, že takhle tedy ne.

V čem jste na hřišti spatřoval ve výkonu vašeho týmu největší nedostatky?

Chybělo nám nasazení a bojovnost. V tom jsme zápas prohráli. Slavia byla hladovější. Ve srovnání s námi prostě chtěla ten zápas vyhrát. Tři body slavila zcela zaslouženě. Byla agresivnější, důraznější. Vletěla na nás, z první standardky skórovala, což jí pomohlo.

Není na pováženou, že se spoluhráči nedokáží vyburcovat k maximálnímu nasazení v utkání, kdy můžete slavit titul?

Kdybych věděl, v čem je problém, máme nyní náskok patnáct bodů a slavili jsme titul už dvě či tři kola zpátky. Není snadné hrát s náskokem, který jsme po zimě měli.

Cítíte tedy, že utkání na Slavii nebylo jediným problémem v daném směru?

Třeba v Brně jsme odehráli výborný zápas, stejně jako doma s Karvinou. Rovněž proti Spartě jsme sedmdesát minut herně zvládli skvěle. Mám pocit, že jsme se v minulých zápasech zvedali. Ale na Slavii to nebylo dobré. Možná přišlo trošku uspokojení. Každopádně doufám, že se z výkonu na Slavii poučíme, další dva domácí zápasy vyhrajeme a o titul nás nikdo nepřipraví.

Do zápasu několikrát zasáhl i videorozhodčí. Hlavní sudí dvakrát měnil verdikt, když v jednom případě odvolal váš vstřelený gól a později zase penaltu nařízenou ve prospěch Slavie. Jak se vám přispění techniky pozdávalo?

Upřímně? Myslím, že by video mělo být všude, nikoliv jen při jednotlivých zápasech... Někdy mi přijde, že je hra hodně rozbitá, ovlivňuje to plynulost. Když jsme snížili, cítili jsme naději. Ale po chvilkové euforii jsme zase vychladli...

Reklama

Související témata: