Hlavní obsah

Statistika: Sešívaní sprinteři uštvali lídra, vytrvalcům vládl Hašek

Praha

Očekávaný šlágr měl nečekaně jednoznačný průběh. A jak ukazují fitness data 27. kola fotbalové HET ligy, Slavia lídra z Plzně (2:0) doslova uštvala. Jan Sýkora dominoval sprinterům, stejně jako sešívaní klubové části této statistiky. Nejvíc metrů ze všech zase urazil záložník Bohemians Martin Hašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl (vlevo) a Jan Sýkora ze Slavie oslavují gól na 2:0 proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Teprve dvaadvacetiletý Martin Hašek se v popředí žebříčku nejpilnějších běžců kola umísťuje s železnou pravidelností a své pověsti dříče dostál i o víkendu, kdy jeho tým překvapivě remizoval 1:1 v Olomouci. Syn trenéra klokanů při utkání naběhal vzdálenost 12 268 metrů, čímž obsadil první místo mezi maratónci.

Na příčkách hned za ním skončili teplický Tomáš Kučera se slávistou Janem Sýkorou. Čtvrtou a pátou pozici pro sebe zase uzmuli fotbalisté Slovácka, konkrétně Lukáš Sadílek s Davidem Machalíkem.

Slávistický šikula Sýkora ale zazářil i v rychlosti, když ve sprintu naběhal 522 metrů. Tím o tři metry překonal i svého parťáka Stanislava Tecla, oba hráče ale jistě hlavně těší, že jejich soubor zvládl veledůležitý zápas s Plzní (2:0). Jen pro zajímavost, v dresu soupeře běhal nejrychleji Jan Kopic, jenž skončil celkově pátý.

Mezi týmy toho opět naběhali nejvíc hráči Bohemians, sprint ovládli právě slávisté.

Reklama