Hlavní obsah

Úleva vykoupená krví. Proti nám týmy hrají na 150 procent, další duel odchodí, vnímá Šural

Jihlava

Jakmile odložil kapitánskou pásku, museli mu ošetřit tržnou ránu na ruce. Krev mu kapala i na bílé trenýrky, které sladila s tradičním dresem do ruda. „Nic příjemného, takhle se hraje o záchranu. Byli tvrdí, ale na druhou stranu i fair play,“ uznává reprezentant Josef Šural poté, co fotbalisté Sparty zvítězili v Jihlavě 1:0 a alespoň na den se posunuli na třetí příčku ligové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty během utkání v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Ani na Vysočině nedostali nic zadarmo. Cenný bodový zisk je hodně bolel. „Třeba Ostrava s námi hraje jak o život a pak jedou ven a odchodí zápas. Ale s tím prostě musíme počítat a vypořádat se s tím. Jak soupeři vidí rudý dres, hrají na sto padesát procent," uvědomuje si Josef Šural.

Venku jste po sedmi marných pokusech vyhráli poprvé od října. Cítíte velkou úlevu?

Určitě, nic jiného nám nezbývalo. Dlouho jsme čekali, nakonec jsme výhru venku urvali až teď. Odrazili jsme se od udržení čistého konta. Samozřejmě jsme měli i štěstí, ale šli jsme mu naproti.

Díky zisku tří bodů zůstáváte ve hře o třetí příčku.

Každá výhra je důležitá, hned od pondělka se začneme chystat na další zápas. Doma s Olomoucí nás čeká extrémně důležité utkání. Víme, o co hrajeme. Prioritou je třetí místo. Věřím, že Olomouc si uhrajeme sami, u Jablonce musíme doufat, že ještě ztratí.

Výhru v Jihlavě jste museli vydřít.

Náročný zápas, posledních 30 minut už bylo jen o bojovnosti. Jihlava ukázala, jak se hraje o záchranu. Museli jsme tři body ubojovat. Třeba Plavča (Srdjan Plavšič) má snad 40 kilo a 150 centimetrů, ale byl jedním z největších bojovníků. Ukázal, že výška nehraje roli.

Kolik sil vás vítězství stálo?

Ještě ráno, se zdálo, že bude příjemné počasí, ale nakonec vylezlo sluníčko a podmínky byly extrémní. Samozřejmě pro oba stejné. Bohužel jsme naše šance v první půli nevyužili, ale naštěstí jsme zápas ve druhém poločase dotáhli silou. Ke konci docházely síly, hrál se náročný zápas. Jsem šťastný za tři body, rád za celý tým.

Vaším spasitelem se stal Kanga. Jak moc je pro Spartu důležitý?

Je v každém zápase aktivní, někdy se mu daří víc, někdy míň, ale na hřišti je cítit. Snaží se dirigovat, chodí si pro míče, nebojí si balon vzít v těžkých pozicích a byl odměněn gólem.

Reklama

Související témata: