Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 1:1Viktoria hazarduje s titulem! Doma zachraňovala aspoň bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Kubala 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalová Plzeň mohla udělat obrovský krok k titulu, místo toho však nabídla dárek druhé Slavii. V sobotním duelu 28. kola remizovala doma i přes množství šancí se Slováckem 1:1, pokud červenobílí porazí v pondělí Duklu, stáhnou náskok Viktorie na 4 body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Kopic postupoval s míčem k brance Slovácka, kterou střežil gólman Heča.

Článek
Fotogalerie

Západočeši se do soupeře zakousli, v 9. minutě měli první šanci. Hořava poslal dopředu Kovaříka, který v těžké pozici dokázal odcentrovat. Před Krmenčíkem stihli v poslední chvíli odkopnout míč obránci.

Vzápětí se ale zranil stoper Hájek, což byla při absencích Hubníka a hejdy značná komplikace. Domácí ale dál tlačili, v 19. minutě po chybě hostů po centru Kovaříka propadl balón ke Krmenčíkovi, který ze tří metrů nastřelil Heču.

Krátce po přestávce napřáhl z 20 metrů Hořava, trefil tyč. Tlak Viktorie se stupňoval, do pokutového území létal jeden centr za druhým. Hlavou zakončovali postupně Krmenčík, Kopic a Chorý. Nepřesně.

Potom zahrozili poprvé hosté, když ránu Jurošky po brejky vyrazil Kozáčik na roh. Jenže v 71. minutě přišel pro Západočechy šok. Kozáčik vyrobil obrovskou hrubku v rozehrávce, Kubala ji potrestal - 0:1. Vzápětí se znovu chytal za hlavu Krmenčík, kterého vychytal vynikající Heča.

V 78. minutě se domácí dočkali, když se po průniku Kopice trefil zblízka Chorý. Slovácko, které si pomohlo v boji o záchranu, inkasovalo po 611 minutách. Viktoriáni se hnali za vítězným gólem, ten ale i přes obrovské závary a šance nepřišel. Souboj o titul je tak nadále otevřený.

28. kolo první fotbalové ligy
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 78. Chorý - 70. Kubala. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Flimmel. ŽK: Zeman - Reinberk, Navrátil, Janošek, Šimko, Břečka, Heča, Juroška. Diváci: 10.108.
Plzeň: Kozáčik - Petržela (74. Bakoš), Řezník, Hájek (14. Živulič), Kovařík - Hořava, Hrošovský - Zeman, Čermák (54. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Reinberk - Janošek - Navrátil (76. Šimko), Sadílek, Machalík (57. Hofmann), Petr (83. Vasiljev) - Kubala. Trenér: Kordula.
Udrží fotbalisté Viktorie Plzeň ve zbytku ligy náskok a budou slavit mistrovský titul?
Ano.
71,2 %
Ne.
28,8 %
Celkem hlasovalo 5053 čtenářů.

Reklama

Související témata: