Hlavní obsah

Byli jsme v Plzni zakopaní jak vojáci u Stalingradu, řekl kouč Slovácka. A chválil čaroděje Heču

Ačkoli jeho tým v Plzni remizoval, kouč Slovácka Michal Kordula sympaticky přiznal: „Máme bod, ale uhraný se strašně velkou klikou." Nebýt čaroděje Milana Heči v brance, odjeli by hosté s přídělem. Pochytal nemožné, o zbytek se postarali nervózní plzeňští střelci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fotbalisté Michael Krmenčík a Jan Kopic se snaží prosadit před brankou Slovácka v ligovém utkání. Brankář Slovácka Milan Heča zasahuje.

Článek

„Práce bylo hodně. Pár zápasů dozadu na mě nešla žádná střela, kluci výborně bránili. V Plzni jsem jim zase pomohl já," pravil Heča, který nestačil pouze na střelu Tomáše Chorého. Tento moment ukončil jeho neprůstřelnost trvající 611 minut. Proti stejnému hráči se blýskl v závěru, kdy mu zázračně lapil dorážku z osmi metrů.

„Heča byl vynikající, chytil čtyři góly. Při té velké šanci jsem ho trefil do nohy, měl kus štěstí," uvedl Chorý. „Je zbytečné Milana hodnotit. Byl naším nejlepším hráčem, možná i celého zápasu. Díky němu a stoperské dvojici odjíždíme s bodem," chválil gólmana trenér Kordula. K výkonu mužstva, které na jaře inkasovalo pouze šest gólů, už tak přívětivá slova nenacházel.

„Musím říct, že my jsme fotbal nehráli. Spíš jsme byli zakopaní jako vojáci u Stalingradu. Plzeň na nás ležela šíleným způsobem, kluci se vydali na dřeň," prohlásil Kordula. Slovácku mohlo hrát do karet, že Viktoria měla obrovské problémy se složením obrany. Navíc v úvodu zápasu odkulhal z trávníku stoper Hájek. Defenzívu Západočechů ale téměř neprověřilo.

„Nechtěli jsme se prezentovat v takovém obranném bloku, ale naše kvalita nebyla tak vysoká. Máme spoustu mladých hráčů, bylo by naivní si myslet, že Plzeň přejedeme. Viktorka má kvalitu, hrála s enormním nasazením. Nasadila tři útočníky, bylo to pro nás složité. Přejela nás, ztratila dva body," přiznal sportovně Kordula.

Jeho celek si však pomohl v boji o záchranu, ve kterém je každý bod cenný. Ten z Plzně dvojnásob. „Uvidíme, jakou cenu bude mít na konci ligy. Pokud porazíme příští kolo doma Zlín, věřím, že se zachráníme," uvedl Heča.

Reklama