Hlavní obsah

Chaluš si oddechl, Mladá Boleslav s ním. Existenční starosti jsou zažehnány

Praha

Ulevilo se jim. A moc. Dva góly v posledních pěti minutách v duelu s Klokany zahnaly existenční starosti, v nichž se fotbalisté Mladé Boleslavi celé jaro topili. „Loni jsem je zažíval s Příbramí, letos pro změnu s Mladou Boleslaví,“ přiznával autor druhé branky Středočechů Matěj Chaluš, jak moc si on i jeho spoluhráči po výhře u Botiče oddechli. Jednatřiceti bodů, které má Mladá Boleslav dvě kola před koncem soutěže na kontě, totiž znamená vzhledem k prohře Karviné v Jablonci záchranu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ligová bitva Bohemians s Mladou Boleslaví. Zleva Ladislav Takács, Nikolaj Komličenko a Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a Michal Švec a Jiří Bederka z Bohemians.

Článek

„Zbývající dvě kola bychom měli dohrát v daleko větším klidu, což by se mělo do našich výkonů promítnout," ulevilo se samo sebou i trenérovi Jozefu Weberovi, že záchranářskou misi zvládl a pro Mladou Boleslav díky výhře u Botiče ligu udržel.

Karviná, kde mimochodem hraje Weberův syn, má totiž o pět bodů méně, čtrnáctá Ostrava pak o čtyři. A protože v příštím kole dojde na souboj Karviné s Ostravou, je už teď jisté, že minimálně jeden z těchto týmů už Mladou Boleslav předstihnout nemůže. A poslední Brno v zhledem k osmibodové manku pochopitelně také ne.

„Když ale Bohemka v první půli vyrovnala, modlil jsem se, aby už přišla přestávka a mé mužstvo se zase nakoplo. Domácí nás přehrávali a druhý gól visel ve vzduchu. Klokani však své šance vytrvale zahazovali, my naopak v závěru s velkou dávkou štěstí překlopili výsledek na svou stranu," glosoval hostující kouč partii, v níž se Mladá Boleslav po pěti kolech konečně dočkala výhry.

Pomohlo prý sluníčko 

Zaváhání domácí obrany při rohovém kopu pět minut před koncem jí k tomu dopomohlo. „Zapadající sluníčko oslnilo stopery, takže centrovaný míč podběhli," předkládal domácí trenér Martin Hašek vysvětlení, které slyšel od svých hráčů. „Přitom do té doby jsme soupeře přehrávali, měli ho přitisknutého na jeho půlce, připravovali si šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit. Nevybrali jsme si prostě dobrý den," přiznával.

I autor důležitého druhého gólu Chaluš nepopíral, že měl štěstí, když centrovaný míč doputoval až k němu. „Měl jsem ho na dlouhou nohu, ale balón mě naštěstí trefil a já stačil nohu sklopit tak, aby na něj brankář nedosáhl."

„Byl to prostě jeden ze slabších zápasů, který jsme doma sehráli. Navíc i trochu zkreslený konečným výsledkem," poznamenal trenér Bohemians Hašek, že v závěrečných minutách se jeho celek hnal za vyrovnáním a třetí gól Magery byl zákonitým trestem ústícím v první jarní prohru Klokanů na domácím hřišti.

„Dva roky po sobě jsem hrál o záchranu. S Příbramí jsme sestoupili, teď ale vládne obrovská radost. Snad bude příští sezóna konečně lepší než ta končící a my se budeme v tabulce pohybovat v jiných sférách," doufá Chaluš, že po dvou ročnících naplněných záchranářskými starostmi zažije s Mladou Boleslaví lepší fotbalový rok.

Reklama

Související témata: