Hlavní obsah

Plzeň ještě na dohled, Olomouc v zádech. Slavia po triumfu vyráží na Julisku

Středeční triumf v poháru si užili, teď ale musejí zase rychle přeřadit na ligovou soutěž. V ní mají fotbalisté Slavie před pondělní dohrávkou 28. kola na Dukle stále aspoň teoretickou šanci na mistrovský titul, na druhou stranu jen bod k dobru na třetí Olomouc. Pražské derby se hraje od 18:00 před kamerami O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha před finále MOL Cupu.

Článek

Sedm bodů za Plzní ještě stále drží lídra aspoň trochu v napětí. Na Dukle však sešívaným reálně půjde hlavně o upevnění druhé příčky, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů.

Slávisté jdou do derby po středeční finálové výhře nad Jabloncem.

„Musíme se po poháru zkoncentrovat, myšlenky jsme upínali k němu. Nejdůležitější teď bude dát se dohromady a soustředit se na ligu. Máme cíl, že chceme ze tří zápasů třikrát vyhrát a udělat devět bodů, v tabulce ještě hrajeme o hodně," poukazuje na klubovém webu trenér Jindřich Trpišovský.

Čeká je specifický stadión

„Základ je uspět na Dukle. Tam je vždy speciální utkání, atletická dráha, specifický stadión," líčí kouč. „Na Julisce se hraje nepříjemně, je to otevřený stadión. Vždycky se tam hrála těžká utkání. Čekám velký boj," přidává se reprezentant Jaromír Zmrhal.

Až tak se však červenobílí snad obávat nemusejí. Dukla v samostatné lize v 15 zápasech ještě Slavii nikdy neporazila (7 remíz a 8 porážek). Sešívaní navíc na podzim ovládli poslední vzájemný duel jasně 5:0.

„Dukla v poslední době domácí utkání zvládla, jak proti Liberci, tak proti Brnu. Pro nás je nejdůležitější, abychom byli schopni podat podobný výkon jako proti Jablonci a Plzni. Když podáme stejně kvalitní, poctivý a fotbalový výkon, půjde o první předpoklad úspěchu," věří Trpišovský.

Derby Duklu náležitě prověří

Dukla už má klid, je zachráněná. „Slavia je posílena dvěma silnými výkony i výsledky s Plzní v lize a s Jabloncem v MOL Cupu. Jejich projev se již z větší části stabilizoval, změn udělali hodně," přemítá trenér Jaroslav Hynek.

„Víme, že půjde o velmi těžké utkání, které nás prověří absolutně po všech stránkách. Musíme hrát na hranici svých možností, abychom mohli pomýšlet na úspěch," dodává kouč Dukly, která vyhrála tři z posledních čtyř kol.

Reklama