Hlavní obsah

Dukla - Slavia 0:2Plzeň ještě není mistrem. Sešívaní na Julisce protáhli její čekání na titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sýkora 0 : 1
90. Stoch 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Titul si slavte, ale nejdřív až příště. Takový vzkaz vyslali fotbalisté pražské Slavie z Julisky do Plzně. V dohrávce 28. ligového kola zvítězili na Dukle 2:0 a dvě kola před koncem soutěže ztrácejí na vedoucí Viktorii čtyři body, takže ještě stále mají teoretickou naději na obhajobu titulu. Stejný náskok pak sešívaní mají na třetí Olomouc, takže sami naopak ještě nemají jistotu startu v kvalifikaci Ligy mistrů. Dukla měla záchranu jistou již před derby. Nadále však platí, že ani po 16. pokusu v samostatné lize ještě nikdy Slavii neporazila...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jan Sýkora se raduje z úvodní trefy na Julisce proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Vítězná sestava se nemění, ctila Slavia. Trenér Trpišovský tak vyslal do derby stejnou sestavu, která minulou středu vyválčila v Mladé Boleslavi po výhře nad Jabloncem domácí pohár.

Však také bylo hned znát, že červenobílí našli v posledních týdnech optimální složení týmu a jsou v pohodě. Vedení se ujali hned v 10. minutě. Bořil vyslal do šestnáctky soupeře ostrý křižný centr, na zadní tyči si na něj počkal Sýkora, a i když byl v dost ostrém úhlu, míč bez přípravy poslal přesně do sítě.

Favorit se pak po náročném týdnu nikam nehnal a své vedení zkušeně kontroloval. V závěru poločasu Sýkora servíroval před branku stejnou nabídku, jakou sám využil, tentokrát se však nenašel nikdo, kdo by se jí chopil.

Favoritovi zatrnulo až v 63. minutě. Brankář Kolář musel tým podržet při Schranzově střele. Po rohu se pak do míče opřel Podaný a na čáře gólmana zastoupil Frydrych. U videa se muselo přezkoumat, jakou částí těla brance zabránil, vše bylo v pořádku.

Dukla se každopádně chopila iniciativy a začala tlačit. Gól však nedala a v poslední minutě nastavení naopak Stoch pojistil tři body. Slavia tak na Julisce dosáhla svého.

28. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha–Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 10. Sýkora, 90.+3 Stoch. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Paták. ŽK: Néstor, Kušnír – Hušbauer, Souček. Diváci: 7324.
Dukla: Rada – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Brandner (74. Douděra), Hanousek, Bilovský, Néstor – Schranz (87. Bezpalec), Djuranovič (55. Kušnír). Trenér: Hynek.
Slavia: Kolář – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Sýkora (79. Danny), Zmrhal (90. Hromada) – Tecl (56. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: