Hlavní obsah

Ligový gól zase po roce. Sýkora cílí hlavně na vlčáky za Slavií

Praha

Květnový střelec. V lize se trefil poprvé po roce od loňského gólu na hřišti Bohemians 1905. Reprezentant Jan Sýkora (24) výrazně ožil zařazením do středu zálohy a v pondělním derby na Julisce nasměroval úvodní brankou fotbalisty Slavie k výhře 2:0. „Paráda, zvládli jsme třetí zápas za osm dní,“ usmívá se. Sešívaní tak čtyři body za Plzní teoreticky zůstávají dvě kola před koncem sezóny ve hře o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jan Sýkora se raduje z trefy na Julisce proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Dal jste svůj první ligový gól v sezóně. Zatím jste se trefil jen v září v poháru proti Třinci a v listopadu za reprezentaci proti Islandu...

Nějaký pátek už uběhl, co? Jsem rád, že jsem se po dlouhé době trefil. Kluci už mi říkali, že bych mohl gól dát. Čekal jsem na něj dlouho. Mám rád, když se můžu tlačit do zakončení a pomáhat týmu góly nebo asistencemi. A trefa takhle na začátku nám hodně pomohla.

Hraje Slavia ještě o titul?

Hraje, ale na druhém místě máme také za sebou ještě další vlčáky. Závěr ligy bude ještě zajímavý.

Dovedete si vůbec představit, že by Plzeň ze dvou zápasů ani jeden nevyhrála?

Stát se může všechno, ale nemáme situaci ve svých rukou. Nijak ji neovlivníme, takže nám ani nenáleží ji nějak hodnotit.

Jak se cítíte v nové roli?

Střed hřiště mi sedí, což je asi i vidět. Mám tam hodně prostoru pro náběhy, se Standou Teclem si dobře rozumíme. Všechno dobře funguje.

Ještě jeden úkol vás čeká. Dotlačit Atlétiko Madrid k výhře ve finále Evropské ligy. Pak by vám druhé místo zaručilo jistotu minimálně skupiny této soutěže.

Myslím, že ve středu budeme koukat všichni společně. Budeme určitě Atlétiku fandit a doufáme, že finále pro nás dopadne dobře.

Reklama

Související témata: