Hlavní obsah

Dúbravka se těší na přestup do Newcastlu, se Spartou začal trénovat mladý Chorvat

Hostování v St. James‘ Parku mu vyšlo náramně, v posledním kole Premier League otrávil i všechny střelce Chelsea (3:0). Slovenský brankář Martin Dúbravka už jen čeká, zda Newcastle uplatní opci, kterou s fotbalovou Spartou již v zimě podepsal. Na Letné se pak poohlížejí po posilách pro novou sezónu. Na zkoušku už nyní přišel mladý Chorvat Mario Crnički, který je odchovancem Bayernu Mnichov.

Foto: Owen Humphreys, ČTK/AP

Brankář Newcastlu United Martin Dúbravka během utkání Premier League.

Článek

Straky se nejen zachránily, ale nakonec obsadily solidní desáté místo. Jejich vzestup nastal s příchodem Martina Dúbravky, a tak by se 29letý gólman měl do Newcastlu přestěhovat natrvalo.

„Doufám, že se brzy dozvím dobrou zprávu. Uvidíme, jak dopadne můj přestup. Cítím, že fanoušci si váží mých výkonů. Všem bych rád poděkoval," řekl Dúbravka pro oficiální klubovou televizi.

„Rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech. Martin si vedl velmi úspěšně, všechny podmínky pro splnění opce se splnily. Věřím, že připravená smlouva na tři roky brzy vstoupí v platnost," avizuje hráčův zástupce Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Talentu končí smlouva v Bayernu

Pokud jde o Spartu, posílit by ji mohl útočník Mario Crnički. Dvacetiletý chorvatský talent, který je odchovancem Bayernu Mnichov, se dnes podle sociální sítě letenského klubu zapojil do tréninku týmu. V pražském celku bude na testech.

Mladý útočník se narodil v Mnichově chorvatským rodičům a hrál za mládežnické výběry Bayernu. Do prvního týmu se zatím neprosadil a na konci června mu v bavorské metropoli vyprší smlouva. Prošel chorvatskými mládežnickými reprezentacemi.

Posily nabízí i česká liga

Zíka zastupuje také některé hráče z české ligy, o něž se Sparta zajímá. Třeba útočníka Benjamina Tetteha z Bohemians nebo Václava Jemelku z Olomouce.

„Nechme zatím hráče v klidu, čekají je ještě dvě závěrečná ligová kola. Tetteh je velmi talentovaný mladý hráč, takže zájem o něj je. Stejně jako o Jemelku, z domova i ze zahraničí. Vašek však teď hraje o přímý postup do Evropské ligy s Olomoucí, kde je spokojený," říká agent.

Reklama