Hlavní obsah

Berkovec opouští Slavii. Nabídka Karviné byla nejrychlejší, řekl brankář

Jeho dny ve Slavii Praha jsou sečteny. Definitivně. Fotbalový brankář Martin Berkovec proměnil stávající hostování v Karviné v přestup a opouští Slavii Praha. Devětadvacetiletý rodák z Mariánských Lázní, který v nejvyšší české soutěži odchytal 92 utkání, podepsal ve Slezsku roční smlouvu s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Martin Berkovec bude dál působit v Karviné

Článek

„Nabídka Karviné byla nejrychlejší, s ostatními kluby to byla spíš kličkovaná. Prostředí tady znám, kluky také a v neposlední řadě hrál roli v mém rozhodování i nový trenér Nádvorník," prozradil Berkovec.

Berkovec v minulé sezóně odchytal i kvůli zdravotním obtížím jen třináct utkání a ve čtyřech udržel čisté konto. Takřka celé jaro kryl záda mladšímu Patriku Le Giangovi, ale v posledních dvou kolech se do brány vrátil a pomohl dvěma čistými konty k záchraně nejvyšší soutěže.

„O Martina jsme stáli a máme radost, že se nám ho podařilo získat. V závěru jarní části minulé sezóny nám výrazně pomohl k záchraně. Je to zkušený brankář," pochvaloval si sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Nyní už kmenový hráč Karviné začínal s fotbalem na druhé straně republiky v Chebu. Ligovou premiéru si odbyl v únoru 2012 v dresu Slavie proti Příbrami. Během své kariéry prošel několika kluby, kde hostoval – Hlučín, Táborsko a Bohemians 1905. Pyšnit se může také titulem se Slavií Praha v sezóně 2016/2017.

Reklama

Související témata: