Hlavní obsah

Na Jágra s novým jménem. První liga mění název

Praha

Tuzemská druhá nejvyšší hokejová soutěž mění po třech letech svůj název. Fanoušci v Kladně, Českých Budějovicích a dalších třinácti městech už nebudou chodit na WSM ligu, titulárním partnerem soutěže se totiž stala společnost Chance, jedna z největších sázkových kanceláří v České republice.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr na tréninku kladenských Rytířů.

Článek

V nejbližších pěti ročnících, tedy až do sezóny 2022/23, se bude soutěž hrát pod názvem CHANCE LIGA. Novým marketingovým partnerem druhé nejvyšší ligy se stala společnost BPA sport marketing, dosavadní výhradní marketingový partner Českého hokeje, reprezentace a Tipsport extraligy

„Druhá nejvyšší soutěž získala na prestiži, její úroveň roste a návštěvnost patří mezi srovnatelnými evropskými ligami k nejvyšším," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

V uplynulém ročníku dosáhla druhá nejvyšší česká soutěž průměrné návštěvnosti 1 892 diváků na utkání. Více fanoušků chodilo v Evropě na srovnatelné soutěže jen ve Švédsku a v Německu. Návštěvností, která byla nejvyšší v historii, překonala i elitní soutěže například na Slovensku, v Norsku, ve Francii či v Dánsku.

A není vyloučené, že v příští sezóně může být divácký rekord ještě posunut, vždyť hrající majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr je pro hokejové příznivce obrovským lákadlem... Velký zájem fanoušků navíc je i o zápasy Vsetína a Českých Budějovic.

„Pokrok, kterého dosáhla, potvrzuje i spojení s významným partnerem. Velmi si vážíme toho, že naše spolupráce bude dlouhodobá a významně rozšiřuje prostor pro prezentaci ligy, stejně jako klubů, které v ní nastupují." uzavírá Král.

Reklama

Související témata: