Hlavní obsah

Kladno - Karaganda 1:2Druhý start, druhá porážka. Jágrův pas na Kazachy nestačil a Kladno se dál souží

Praha
Aktualizováno

Ani při své premiéře před domácím publikem v přípravě na nadcházející ročník druhé nejvyšší soutěže se hokejový útočník Jaromír Jágr výhry nedočkal. Majitel Rytířů sice v utkání proti kazašskému celku Saryarka Karaganda připravil jedinou trefu svého týmu, účastník Vyšší hokejové ligy, druhé nejvyšší soutěže v Rusku, ale nakonec zvítězil 2:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Legendární kladenský útočník Jaromír Jágr v akci.

Článek

Jágr stejně jako v úterý v Ústí, kde vyšel bodově naprázdno a Kladno prohrálo 4:6, nastoupil v elitní formaci Středočechů se svým centrem ze zlatého MS 2010 Vampolou, na levém křídle však Kubíka nahradil Jakub Strnad. A souhra majitele Rytířů s o dvacet let mladším kladenským odchovancem klapala.

Jágr Strnadovi připravil hned několik brankových příležitostí, tak jako když jej ve 26. minutě vyslal do úniku, který skončil vyrovnávacím gólem na 1:1. Byla to ale pohříchu jediná kladenská radost v celém zápase. Vyrovnané utkání i skóre zlomili Kazaši vítězným gólem necelých osm minut před koncem základní hrací doby ze své jediné přesilovky. Gólem a asistencí se v jejich dresu blýskl slovenský útočník Marek Tvrdoň.

Rytíři tak zatím zažívají hodně nepovedou letní přípravu. V jejím úvodu sice zdolali po nájezdech jiný kazachstánský celek Arlan Kokšetau, od té doby ale nastřádali už jen čtyři porážky. Další příležitost vrátit se na vítěznou vlnu budou mít v úterý doma proti Ústí nad Labem.

Karaganda si ze tří zápasů proti českým soupeřům připsala už druhou výhru. V úterý sice nestačila na Plzeň, o dva dny později ale zdolala dalšího extraligového účastníka Mladou Boleslav (3:2 po nájezdech). V příštím týdnu se ještě utká s Chomutovem a Hradcem Králové.

Přípravné hokejové utkání:
Rytíři Kladno - Saryarka Karaganda 1:2
Branky: 26. Strnad - 15. Tvrdoň, 53. Kicyn

Reklama

Související témata: