Hlavní obsah

Špička Jágr, extrémní Budějovice, ale i Prostějov, kde se zastavil čas. Startuje první liga

Praha

V uplynulé sezóně dosáhla rekordní průměrné návštěvnosti 1892 diváků na utkání v její historii, když za sebou nechala třeba i nejvyšší hokejovou soutěž na Slovensku. Ředitel první české hokejové ligy Pavel Setikovský věří, že nadcházející ročník, který startuje už tento pátek pod názvem Chance liga, může divácký rekord znovu překonat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Útočník Jaromír Jágr z Kladna je jedním z lákadel nového ročníku první hokejové ligy.

Článek

„Věřím, že divácký zájem bude ještě větší, kvalita soutěže se totiž zvedá. Pro fanoušky bude velkým tahákem nejen návrat Jardy Jágra do Kladna, jehož účast je pro naši soutěž špička. Lákadlem je i sestup Jihlavy z extraligy, extrémní ambice Českých Budějovic a i Vsetín," pochvaluje si Setikovský atmosféru na domácích zápasech šestinásobného extraligového mistra na jeho stadiónu Na Lapači.

Oproti předchozím ročníkům bude druhou nejvyšší soutěž hrát hned patnáct týmů, jelikož se od minulé sezóny nesestupuje. Nováčkem je postoupivší Poruba, po roční epizodě v extralize se vrátila Jihlava.

„Licenční podmínky splnily všechny kluby, problematický je ale stadión v Prostějově. Zázemí pro hostující mužstva a rozhodčí se na něm neslučují s touto dobou. V Prostějově se zastavil čas," posteskl si Setikovský.

Streamy ze všech utkání Chance ligy budou nově zpřístupněny na HokejkaTV. V úvodu sezóny zdarma, od 15. října bude sledování zápasů druhé nejvyšší soutěže na portálu, který bude vysílat živě i extraligu, zpoplatněno. Měsíční přístup vyjde na 99 korun, celosezónní pak na 499 korun.

Reklama