Hlavní obsah

Rozhodlo kamarádství, Růža nám může pomoci, říká kadaňský šéf Klíma

Kadaň

Bývalí hokejoví parťáci z Litvínova i z kanadského Edmontonu, legendární útočníci Petr Klíma a Vladimír Růžička, se sešli po letech znovu v jednom klubu. Klíma, který je generálním manažerem a trenérem prvoligového celku HC Trhači Kadaň, zlákal k výpomoci kouče Růžičku, jenž skončil v sousedním Chomutově, do role konzultanta. A zkušený tandem má za sebou už první dny společné práce. „V přípravě je pětatřicet hráčů, bude z čeho vybírat," řekl Klíma v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Šéf hokejové Kadaně Petr Klíma.

Článek

S Růžičkou jste hráli v Kanadě, nyní se oba věnujete hokeji v Kadani. Jak vám zní toto spojení?

Je pravda, že Růža zamířil v roce 1989 z Litvínova přímo do Edmontonu Oilers, kde jsem působil v NHL, a už tam jsme se setkali. Ta slovní vazba Kanada, Kadaň se teď v souvislosti s námi hodně objevuje. Už jsem to párkrát někde četl nebo slyšel.

Jak vznikla vaše současná spolupráce?

Rozhodlo kamarádství. Dalo nás zpátky dohromady, jako vždycky. Růža přišel pomoci, protože může. Byl tady poprvé v pondělí, v úterý jsme hráli přípravu se Sokolovem. Co víc o tom říci po prvních dvou dnech? Ještě je brzy.

S čím půjdete na nadcházející prvoligové sezony?

Kadaňský hokej žije dál. Snažíme se ze všech sil. Máme tady pětatřicet hráčů, je z čeho vybírat. Samozřejmě nás tlačí i čas, začátek soutěže se blíží. A musíme udělat rozhodnutí ohledně hráčského kádru.

Jak se vám podařilo navázat kontakty s pražskou Spartou a Dynamem Pardubice?

Byli jsme s extraligovými kluby domluveni prakticky už v červnu. Teď se ta kooperace tvoří a dává do konkrétní podoby. Sparta i Pardubice nás berou jako farmářský tým. Jejich kluci se v Kadani vyhrají a budou mít příležitost hrát stabilně druhou nejvyšší soutěž. Už proti Sokolovu nastoupili pardubický Mert, také Prymula ze Sparty, jakož i Klodner hned po návratu z Německa, kde byl s juniorkou Sparty.

Reklama

Související témata: