Hlavní obsah

Budějovice - Ml. Boleslav 3:0To byla jízda! Dynamo na úvod jara smázlo neškodného soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Čavoš 1 : 0
19. Havelka 2 : 0
38. Schranz 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic v úvodním jarním zápasu první ligy zvítězili nad Mladou Boleslaví 3:0. O triumfu rozhodli Jihočeši v první půli, kdy se trefili Patrik Čavoš, Filip Havelka a Ivan Schranz. České Budějovice tak v tabulce svého dnešního soupeře přeskočily a posunuly se na páté místo. Mladá Boleslav klesla na šestou pozici.

Foto: ČTK

České Budějovice první poločas proti Mladé Boleslavi jasně ovládly

Článek
Fotogalerie

Jihočeši začali jarní část velkolepě. Po pár minutách vyrovnané hry jim pomohlo i štěstí, když Čavošovu střelu tečoval Pudil, míč změnil směr a brankář Šeda na to nedokázal reagovat. České Budějovice tak po čtvrthodině vedly 1:0.

Aktivita domácích však ani po prvním zásahu nepolevila a následoval další gól. Havelka v 19. minutě z necelých 20 metrů napálil míč, který zapadl přesně pod břevno, a českobudějovický tým měl rázem dvoubrankový náskok.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Antonín Křapka z Boleslavi, Patrik Brandner, Petr Javorek a Tomáš Sivok, všichni z Českých Budějovic.

Bídný poločas pro Mladou Boleslav však ani tímto momentem ještě neskončil. Po jednom z rohů trefil Havel břevno a o chvíli později se Jihočeši gólově prosadili potřetí. Sivokovu hlavičku sice Šeda vyrazil, jenže k míči se dostal Schranz a střelou z úhlu zvýšil na 3:0.

Mladá Boleslav o přestávce dvakrát vystřídala. Trenér Weber poslal do hry dalšího útočníka Jiřího Klímu a Zeleného, jenž přišel do týmu na poslední chvíli ze Slavie.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Karol Mészáros z Českých Budějovic a Lukáš Budínský z Boleslavi.

Hosté se však dostali pouze do jedné nebezpečné situace, když Wágner po Čavošově chybě mířil z dobré pozice nepřesně.

České Budějovice pak aktivní hrou prakticky až do konce zápasu Mladé Boleslavi nedaly naději na lepší výsledek.

21. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 3:0 (3:0)
Branky: 15. Čavoš, 19. Havelka, 38. Schranz. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Ardeleanu (video). ŽK: Budínský, Jiří Klíma, Křapka (všichni M. Boleslav). Diváci: 3188.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Brandner (68. Mészáros), Havelka, Javorek (76. Šulc), Čavoš, Mršič (85. Ledecký) - Schranz. Trenér: Horejš.
M. Boleslav: Šeda - Douděra (46. Zelený), Pudil, Jakub Klíma, Křapka - Ladra (46. Jiří Klíma), Budínský, Hubínek, Janošek, Fulnek (83. Hönig) - Wágner. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: