Hlavní obsah

Ostuda a nervy na pochodu. Král trestných minut mrštil helmou o mantinel

Praha

Trestné minuty mu naskakují s pevnou pravidelností. Kadaňský obránce Michael Foltýn si připsal další dávku v utkání s Třebíčí, kde si pětadvacetiletý zadák zapletl do bitky. Aby toho nebylo málo, v návalu zlosti zahodil helmu, ta přistála na mantinelu. Ve statistikách mu přibylo dalších pětadvacet trestných minut. Kadaň nakonec v pondělí odjela s debaklem 1:11.

Foto: skkadan.cz

Momentka z utkání Třebíč - Kadaň.

Článek

„Utkaní bylo ostuda. Do dalších zápasů musíme výrazně zapracovat a hrát lépe," citoval klubový web trenéra Tomáše Hamaru. Naopak Třebíč slavila, připsala si historicky nejvyšší výhru v první lize.

„Utkání bylo z našeho pohledu skvělé, hráli jsme dobře a dávali jsme pěkné branky. Věřím, že se utkaní líbilo i divákům, kteří byli opět skvělí," pochvaloval si asistent trenéra Jaroslav Barvíř.

Ve třetí třetině se domácí po jedné ze střel dostali k dorážce, na tu však hned reagovalo trio kadaňských hráčů. Přidali se další hráči a mela byla na světě. Foltýn poměřil síly s Ondřejem Malcem. Když je rozhodčí roztrhli, Foltýn nejdříve zahodil rukavici, poté odepnul helmu a mrštil s ní o mantinel a odešel rovnou do šatny. Vyšší trest dostal za bitku také třebíčský Malec.

V probíhající sezoně Foltýn vyfasoval pětkrát vyšší trest. Kadaňský obránce nastoupil v probíhajícím ročníku do 44 utkání, ve 20 dostal od rozhodčích nějaký trest, celkem nasbíral 177 trestných minut a suverénně vládne statistikám ohledně nasbíraných trestných minut, druhý je Radek Duda z Benátek se 111 minutami.

Reklama

Související témata: