Hlavní obsah

Prvoligová Poruba odvolala Vavrečku, tým zatím povede Fabián

OSTRAVA

Trenér Jan Vavrečka neustál nepřesvědčivé výsledky hokejistů Poruby v první lize, vedení ostravského klubu se s ním po prohře v Hradci Králové dohodlo na předčasném ukončení spolupráce. Tým zatím provizorně povede generální manažer Petr Fabián.

Článek

Poruba se od začátku sezóny potácí v dolní polovině tabulky a od předposledního Berouna ji dělí jen tři body. Klub proto na neuspokojivé výkony zareagoval změnou na trenérském postu. "Uvažoval jsem, že toho nechám, neměl jsem motivaci. Každopádně vím, že dvě výhry v řadě posunou tým do středu tabulky," uvedl Vavrečka na oficiálním webu klubu.

Mužstvo na několik nejbližších utkání převzal generální manažer Fabián, který však zároveň shání nového kouče. "Nyní zvážím, do doby než se sežene nový trenér s asistentem, svou osobní zkušeností sílu našeho mančaftu, co v něm je a není. Chci se stoprocentně přesvědčit, že máme na to hrát opět atraktivní hokej," řekl Fabián.

Podle něj urychlila oboustrannou dohodu o rozvázání smlouvy skutečnost, že Vavrečka už neměl celku co dát. "Myslím si, že se mu ulevilo. Už asi neměl co dát týmu a tým nemohl dát více jemu. Na trenéra byl navíc vyvíjen tlak v pro něj trochu nevděčné spolupráci s Vítkovicemi, kdy ani pár hodin před zápasem nevěděl, které hráče nám tým pustí," uvedl Fabián, jenž mužstvo povede poprvé ve středu ve Vrchlabí.

Reklama

Související témata: