Hlavní obsah

Jágr láká fanoušky: Bude to velký a naprosto jedinečný! Tady jsem ještě nehrál

Za svou bohatou kariéru toho zažil spoustu. Dva vyhrané Stanley Cupy, stejný počet titulů z mistrovství světa i triumf ze zimních olympijských her. O individuálních cenách jako Hart a Art Ross Trophy v NHL, jíž je historicky nejproduktivnějším Evropanem, ani nemluvě. Přesto osmačtyřicetiletý hokejový útočník Jaromír Jágr okusí letos v prosinci něco, co se mu dosud poštěstilo jen jednou. Navíc to tehdy nebylo v rodném Česku.

Teaser Winter Classic CZVideo: winterclassic.cz

 
Článek

Psal se 2. leden roku 2012 a Jágr tehdy v dresu Flyers zažil své premiérové a dosud i poslední soutěžní utkání pod širým nebem. Na Winter Classic ve Philadelphii, které na stadionu v Citizens Bank Parku sledovalo naživo téměř 47 tisíc fanoušků, však nevzpomíná v nejlepším.

Nejenže jeho tým podlehl NY Rangers 2:3, Jágr si navíc už v první třetině duelu poranil nohu a utkání nakonec nedohrál.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie při utkání NHL pod širým nebem proti NY Rangers v lednu 2012.

Nyní se dočká druhé šance. Na začátku prosince se totiž ve Špindlerově Mlýně na provizorně vybudovaném kluzišti přímo pod sjezdovkou ve Svatém Petru uskuteční dva zápasy pod širým nebem. Jeden extraligový mezi Spartou a Hradcem Králové, druhý prvoligový mezi kladenskými Rytíři, jichž je Jágr hrajícím majitelem, a nováčkem tuzemské druhé nejvyšší soutěže Vrchlabím. A není vyloučené, že duelů se na tomto místě nakonec odehraje i víc.

Oficiálně má být vše potvrzené příští úterý na tiskové konferenci, že ale půjde jen o formalitu, napovídá i zveřejněný teaser k Winter Classic, který Jágr sdílel i na svých sociálních sítích. Na dvacetivteřinovém videu se legendární útočník prochází s taškou přes rameno a hokejkou v ruce právě Špindlerovým Mlýnem.

„Odehrál jsem tisíce zápasů. Na rybníku, i v těch nejmodernějších arénách po celém světě. Na obřích stadionech i prvoligových zimácích. Ale tady, tady budu hrát poprvý," říká Jágr ve videu.

„Takový zápas, jaký budu hrát v prosinci, takový jsem ještě nikdy nehrál. Už teď vím, že to bude velký a naprosto jedinečný! Máte se na co těšit a nebojte, příští týden už vám k tomu řeknu víc!" navnazuje Jágr na Instagramu své fanoušky.

Reklama