Hlavní obsah

S Chomutovem může být amen, pád do kraje se přiblížil. Co Piráti potřebují?

Už ve středu by mělo být definitivně jasno, jestli hokejový Chomutov bude i v příští sezoně hrát Chance ligu, nebo klub čeká kvůli nesplaceným obřím dluhům sešup do krajské ligy Ústeckého kraje. Jiná varianta není ve hře. Piráti dluží zhruba 60 hráčům, každému z nich nabízejí splatit jen 30 procent, když zbylých 70 procent klubu odpustí. Stačí však nesouhlas jediného hráče s tímto návrhem a Chomutov prvoligovou licenci nedostane. A není příliš pravděpodobné, že by mezi hokejisty panovala stoprocentní shoda.

Foto: Jan Pidrman, www.piratichomutov.cz/

Hokejisté Chomutova - ilustrační foto.

Článek

Hokejový Chomutov má podle soudního zápisu dluh ve výši 37,5 milionu korun a je v insolvenci. Hráčům má dlužit zhruba necelou třetinu této částky. Na začátku července nové vedení klubu v čele s jeho šéfem Danielem Badinkou oslovila skupina investorů z hokejového prostředí v čele s bývalým brankářem Martinem Altrichterem.

„Tato skupina nabídla, že pomůže s vyrovnáním závazků vůči hráčům ve výši třiceti procent. Nový výbor zapsaného spolku tedy začal řešit převzetí závazků vůči hokejovým subjektům od akciové společnosti a rozjela se jednání s hráči, zda na zmíněnou nabídku přistoupí," vysvětlují Piráti situaci na svých oficiálních stránkách.

Vyjednávání s hráči vede šéf Hráčské asociace (CAIHP) Libor Zbořil. Na nabídku s vyplacením 30 procent dlužné částky mu kývlo 90 procent hráčů-věřitelů. Jenže Chomutov potřebuje souhlas všech. A to bude problém.

„Vše nyní závisí na postoji skupiny kolem agentury Unlimited Sport Management zastupované Tomášem Krejčím. Právě ta blokuje dohodu, která by znamenala setrvání dospělého týmu v Chance lize," přiznává severočeský klub.

Zbořil i sportovní manažer Pirátů Ivan Huml s agenturou i jejími hráči komunikují a snaží se dosáhnout dohody, vedení chomutovského hokejového klubu si ale jako deadline stanovilo středu 22. července.

„Pokud do té doby všichni hráči nebudou souhlasit, pohledávky všech skončí v insolvenci," uvádějí Piráti. Takový scénář by znamenal, že klub, který ještě před třemi lety hrál semifinále extraligy, zamíří od příští sezony do krajské ligy.

Reklama