Hlavní obsah

Plekanec extraligu neřeší. Doufejme, že se soutěž dohraje a lidi budou chodit, přeje si kladenský Rytíř

Kladno

Úspěšný návrat. Hokejový útočník Tomáš Plekanec jako kapitán dovedl v prvním utkání nové sezony Rytíře k jasné výhře. V Chance lize Kladno porazilo nováčka z Kolína 7:1. Útočník s číslem 14 před pár týdny ukončil smlouvu v Brně z rodinných důvodů a vrátil se do míst, kde pomohl vybojovat extraligu. Teď před ním stojí stejný úkol. „Těžce jsem se dostával do tempa, dlouho se nehrálo, půl roku bez zápasu není sranda. Žádná sláva to nebyla, ale to je jedno, vyhráli jsme, jedeme dál,“ odpovídal sedmatřicetiletý forvard, který si připsal tři body za gól a dvě přihrávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec

Článek

Po roce jste opět vyjel v kladenském dresu...

Přišlo mi, jako bych ani neodešel. V podstatě ani žádná jiná možnost nebyla. Jsem rád, že jsem tady. Uděláme vše, abychom se vrátili zpátky.

Jak se hrálo proti nováčkovi první ligy?

Myslím, že je jedno, s kým jsme hráli, hlavně, že jsme vyhráli. Výsledek je jasný, ale oni byli nepříjemní. V první třetině bojovali, byli daleko rychlejší a silnější než my.

V hledišti bylo 1670 diváků, jak jste vnímal atmosféru, která je kvůli koronaviru omezená...

Na Kladně byla vždycky super atmosféra. Na to, v jaké jsme době a co se děje, tak to bylo super. Doufejme, že to bude ještě lepší, přijde více lidí a nebudou se bát přijít na zimák a budou se k tomu rozumně dodržovat nastavená pravidla.

Jak byste zhodnotil sebe, spoluhráče?

Pauza byla dlouhá, kluci byli na začátku přípravy v karanténě, tréninků moc nebylo, musíme toho spoustu nabruslit a natrénovat, abychom se zlepšovali. Jdeme den po dni a týden po týdnu. Doufejme, že to k něčemu bude a soutěž se dohraje.

Nikdo nedokáže říct, jestli se odehrají všechny zápasy, je o to víc důležité každé utkání? Pokud by se nehrálo play off, rozhoduje základní část...

Je to jasně daný, je důležitý vyhrát každý zápas a být na prvním místě. Stát se může cokoliv, nevíme, co se stane za týden, jestli všechno odehrajeme. Chceme si užít každý zápas, který budeme hrát před lidmi, na body, naostro.

Majitel klubu Jaromír Jágr, říkal, že jste měl podmínku, že se vrátíte do Kladna, ale on musí hrát. Jak to tedy bylo?

To nebyla podmínka. Já jsem se ho jen ptal, jestli bude, nebo nebude hrát. V baráži se nám dařilo, tak jsem se ho zeptal, podmínkou bych to ale nenazýval.

V Brně jste skončil, jaké jste měl další možnosti mimo Kladna?

Žádné jiné varianty jsem neřešil, s nikým jsem nemluvil, nic jsem nehledal, neptal se. S kluky jsem tady trénoval, tak jsme si s Jardou sedli a domluvili se. Ta situace tomu i nahrávala, je podobná jako před dvěma lety.

Hrajete první ligu, je v řešení varianta, že byste hrál na střídavý start extraligu?

Vůbec nevím, nepřemýšlel jsem nad tím. V tuhle chvíli to není na pořadu dne. Jdeme den po dni, týden po týdnu, bůh ví, co bude. O nějakém střídavém startu se teď nemá cenu bavit.

Reklama

Související témata: