Hlavní obsah

Bednář a Tomica se rozloučí s hokejovou kariérou v exhibici v Edenu

Bývalí hokejoví útočníci Jaroslav Bednář a Marek Tomica se rozloučí s kariérou v exhibičním utkání v sobotu 18. prosince, které se bude hrát od 15:00 v pražském Edenu. Bývalé opory Slavie ukončily aktivní činnost po uplynulé sezoně a na rozlučku přizvaly své bývalé spoluhráče Romana Červenku, Tomáše Vlasáka, Viktora Ujčíka či Michala Supa, další hokejisty Petra Nedvěda, Martina Ručinského, Dušana Salfického, Davida Výborného či fotbalisty Vladimíra Šmicera, Patrika Bergera, Horsta Siegla či Jiřího Novotného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář se rozloučí s hokejovou kariérou

Článek

"Chceme s Márou zavzpomínat na úspěšná léta ve Slavii, takže zveme kluky, kteří tu s námi tehdy působili. Proti nám nastoupí výběr hokejových a fotbalových legend, všechno kluci, se kterými jsme hráli nebo se s nimi dobře známe," uvedl v tiskové zprávě čtyřiačtyřicetiletý Bednář, který se stal v polovině října sportovním manažerem Slavie.

"Myslím si, že by to mohla být povedená show a taková hezká tečka za mojí a Markovou kariérou," doplnil Bednář, který se Slavii získal v roce 2008 titul. V minulé sezoně 212. brankou v červenobílém dresu překonal klubový střelecký rekord Michala Supa.

Nejvyšší soutěž hrál Bednář naposledy před třemi roky za Hradec Králové, kde působil i jako manažer. Vicemistr světa z roku 2006 z Rigy si vyzkoušel i NHL v dresu Los Angeles a Floridy. Hrál také ve Finsku, má dva tituly ze švýcarské ligy a jeden z ruské superligy s Omskem.

Čtyřicetiletý Tomica je se 834 zápasy čtvrtý v historickém pořadí Slavie a získal s ní oba mistrovské tituly v letech 2003 a 2008. V roce 2001 vybojoval titul na světovém šampionátu dvacítek. "Věřím, že dorazí do Edenu hodně fanoušků a společně s námi zavzpomínají na úspěšné roky, které jsme tady prožili. Myslím si, že se nám povedlo přivést zajímavá jména a lidi se určitě nebudou nudit," dodal Tomica.

Reklama

Související témata: