Hlavní obsah

Kaberle už trénuje s Kladnem a v sobotu bude hrát. Návrat označil za srdeční záležitost

Martin KézrSport.czPrávo

Kladenští hokejoví Rytíři už mají k dispozici výraznou posilu. Ve středu s nimi poprvé trénoval obránce Tomáš Kaberle a od soboty jim pomůže i v zápasech první ligy. Soutěžní premiéru bude mít doma proti Ústí. „Dostal jsem i jiné nabídky, ale rozhodl jsem se vrátit na Kladno. Byla to docela srdeční záležitost,“ řekl 36letý obránce, jenž marně zkoušel štěstí v NHL.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Staronová posila kladenských Rytířů Tomáš Kaberle.

Článek

Neuspěl na kempu New Jersey a ještě v listopadu ho testovali New York Rangers, ale angažmá mu rovněž nenabídli. „Smutný z toho nejsem. Dostal jsem nabídku od Rangers, abych s nimi šel trénovat a že se pak uvidí. Zrovna měli tři hráče zraněné. Odehrál jsem dva zápasy na farmě a oni pak chtěli, abych tam zůstal. Že by si mě třeba v sezóně vytáhli. S tím jsem ale nesouhlasil. Hraní v Hartfordu nechám na mladší," řekl Kaberle, který má v NHL na kontě přes tisíc zápasů.

Světový šampión z roku 2005 a vítěz Stanley Cupu 2011 nedokázal v minulé sezóně zabránit sestupu slavného klubu z extraligy, teď mu chce pomoct zpět mezi elitu. Proto odmítl aktuální nabídky z extraligy i ze švédské nejvyšší soutěže a ve středu se už připojil k mateřskému celku.

„Po čtyřech dnech jsem byl zase na ledě. Vždy jsem říkal, že když budu hrát doma, bude to na Kladně. Bylo to těžké rozhodování, i proto, že jsme spadli. Všichni se ale chceme hned vrátit zpátky a napravit to," přiznal Kaberle, jenž počítá s velkým vytížením i trochu odlišným stylem hokeje v první lize.

„Důležité bude vejít se mezi dva celky, které se z nižší soutěže dostanou do baráže a tam je pak vše otevřené. Viděli jsme to v minulé sezoně, kdy postoupily dva mančafty z první ligy," poukázal na fakt, že v letošní baráži uspěly Olomouc a Mladá Boleslav, zatímco Kladno a Chomutov sestoupily.

Podaří se Kladnu postoupit zpět do extraligy?
Ano
65,3 %
Ne
34,7 %
Celkem hlasovalo 2647 čtenářů.

Reklama

Související témata: