Hlavní obsah

Ostuda, ostuda, ostuda, komentoval Jágr starší kladenské vyřazení ve čtvrtfinále

Nezdar hokejistů Kladna ve čtvrtfinále play off první ligy zaskočil Jaromíra Jágra staršího, který v posledních týdnech středočeský klub řídil místo svého syna. Rytíři prohráli sérii s Duklou Jihlava 3:4 na zápasy a přišli o šanci vrátit se po roce zpět do extraligy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Jihlavy se radují z vítězství nad Kladnem.

Článek

"Je to ostuda, ostuda, ostuda. Z vystoupení našich hráčů je mi velice smutno," řekl Jágr starší. "Zklamali mě hlavně nejzkušenější hráči, kteří měli tým podržet. Bohužel se tak nestalo," podotkl otec slavného kladenského útočníka, který klub vlastní a momentálně působí v zámořské NHL.

Měl na mysli zřejmě útočníky Petra Tenkráta nebo Miloslava Hořavu, kteří se v play off nedokázali výrazně prosadit. Kladnu k postupu přes houževnatého soupeře nepomohli ani další zkušení hráči Tomáš Kaberle, Jan Hlaváč, Tomáš Klouček nebo Michal Dragoun.

"Jihlava byla kompaktnější, její hráči byli agresivnější v napadání, bojovnější a obětavější. Proč se tak neprezentovali Kladeňáci, opravdu nevím," pokrčil rameny Jágr starší.

Se synem ještě nemluvil

Středočeši v play off podle něj neuspěli i proto, že v závěru základní části nedokázali vyhrát na ledě oslabené Kadaně a přišli o možnost skončit na druhém místě po dlouhodobé části. Místo toho skončili až pátí a hned ve čtvrtfinále narazili na další klub s bohatou historií, který dlouhodobě sní o návratu mezi elitu.

"Jsem z celé situace velice otrávený. Tři čtvrtě roku, co jsem se do klubu vrátil a přivedl řadu hráčů, abychom měli naději na návrat do extraligy, přišlo vniveč," litoval Jágr, který po zápase ještě se svým synem nemluvil.

Až v příštích dnech a týdnech se uvidí, jaký bude mít nezdar v play off dopad na kladenský hokej. "Zatím nevím, co bude dále. Rozmýšlím se, jestli budu nadále pokračovat. Až se Jaromír vrátí ze zámoří, tak si musíme vážně sednout a zamyslet se nad budoucností," řekl Jágr starší.

Již teď je údajně velmi pravděpodobné, že kladenské zastupitelstvo klubu nepřidělí dotaci ve výši osmi miliónů korun. Ta byla podle všeho vázaná na postup týmu do extraligy. "Hodně určující bude i skutečnost, jak na celou situaci zareaguje kladenský magistrát. Jestli jeho podpora bude nadále stejná jako dosud," dodal Jágr starší.

Postoupí kladenští hokejisté příští rok do nejvyšší soutěže?
Ano
19,5 %
Ne
80,5 %
Celkem hlasovalo 6014 čtenářů.

Reklama

Související témata: