Hlavní obsah

Kladno - Prostějov 4:2Stav série 1:0Kladno slaví první výhru. Jágr odstoupil hned po prvním střídání. Nezaváhali ani ostatní favorité

vat, likSport.cz
Aktualizováno

Hned plnou porcí čtyř zápasů odstartovalo play off hokejové první ligy. Diváci na Kladně se dočkali i Jaromíra Jágra. Nicméně šestačtyřicetiletá legenda vydržela na ledě jen jedno střídání. Po čtyřech sekundách majitel Rytířů zamířil na střídačku a z utkání odstoupil. Kladno i bez něj ale vyhrálo 4:2. Domácí duel zvládly i České Budějovice, které porazily Havířov 5:0 a Karlovy Vary, jež přehrály Vsetín 5:1. Uspěla i Slavia, která v prodloužení udolala Přerov 2:1.

Jágr nastoupil proti Prostějovu. Na ledě ale byl jen 4 vteřiny, pak odkulhal do šatny.Video: Sport.cz

 
Článek

Na kladenském zimním stadiónu se diváci těšili zejména na Jaromíra Jágra. Ten je nezklamal, nicméně nastoupil jen na jedno střídání, jelikož jeho zdravotní stav poté, co ho havířovský Marek Sikora v závěru základní části narazil na hrazení, mu nedovoluje plnou zápasovou zátěž.

Legendární 68 strávila na ledě pouhé čtyři sekundy a poté se odebrala do šatny.

Kladno však i bez svého majitele první duel vyřazovací části zvládlo. Bitvu s Prostějovem rozhodl v 53. minutě David Tůma. V závěru pak gólem do prázdné brány pečetil výhru Zikmund.

Ani další favorité nezaváhali. Na jednoznačném vítězství Českých Budějovic se nejvíce podílel elitní centr Petr Vampola. Zkušený útočník jednu branku vstřelil a u tří asistoval. Čistým kontem se blýskl dvacetiletý brankář Petr Kváča.

Výhru slaví i Karlovy Vary. Dařilo se zejména Danielu Vrdlovcovi, který prožil čtyřbodový večer. Osmadvacetiletý útočník dal jeden gól a na tři další přihrál.

Nejvyrovnanější klání se hrálo v Edenu. Domácí Slavia zdolala Přerov až v prodloužení. V 62. minutě využil přesilovou hru Zdeněk Doležal a Pražané mohli slavit.

Druhé zápasy se hrají zítra. K postupu do semifinále je potřeba čtyřikrát zvítězit.

Play off WSM ligy, čtvrtfinále - 1. zápasy:
Kladno - Prostějov 4:2
Branky: 21. Machač, 30. Strnad, 54. Tůma, 60. Zikmund - 27. Meidl, 36. Rudovský
Karlovy Vary - Vsetín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 14. a 46. Osmík, 21. Flek, 29. Podlipnik, 36. Vrdlovec - 27. Teper.
Motor České Budějovice - Havířov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 16. a 35. Nedorost, 21. Vampola, 44. L. Květoň, 59. Vráblík.
Slavia Praha - Přerov 2:1 v prodloužení (1:1: 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 1. Račuk, 62. Z. Doležal - 12. Gois

Reklama

Související témata: