Hlavní obsah

Začínající trenér Čaloun povede hokejisty Ústí nad Labem

Ústí nad Labem

Nedlouho po skončení svého účinkování v právě vrcholícím ročníku WSM Ligy ohlásilo vedení prvoligového klubu Slovanu Ústí nad Labem složení realizačního týmu pro příští ročník. Novým koučem se stává Jan Čaloun, olympijský vítěz z Nagana 1998 a mistr světa 1999, bývalý skvělý útočník se zkušenostmi z české extraligy i ze zahraničí.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jan Čaloun

Článek

Během kariéry působil kromě mateřského Ústí nad Labem už ve velmi mladém věku v extraligovém Litvínově, v zámořské NHL, řadu sezón strávil ve finských klubech, byl i v Rusku, v Pardubicích a za Ústí si zahrál extraligu v sezóně 2007/2008. Poté nastupoval i za tehdy prvoligové Vrchlabí.

Po uzavření hráčské dráhy se Čaloun v Ústí nad Labem věnoval práci ve vedení klubu a trenérsky pracoval u mládeže. Nadcházející angažmá je pro něj první trenérskou štací u týmu dospělých. Spolu s Čalounem povede tým rovněž bývalý výborný útočník Vladimír Machulda, který hrál za Litvínov, Třinec, pražskou Slavii, Karlovy Vary, spoustu sezón absolvoval v zahraničí: poznal finskou, švédskou, dánskou, norskou i ruskou ligu. Jako hráč získal čtyři tituly. mj. s Jokeritem Helsinky a Kärpätem Oulu.

K ústeckému áčku přišel Machulda už před několika měsíci od dorosteneckého celku téhož klubu a byl asistentem trenéra Tomáše Mareše. Dalším asistentem byl Vladimír Evan. Tato trojice vedla Ústí po nedávném odchodu kouče Miroslava Macha do slovenské extraligy, v níž momentálně diriguje z lavičky Nové Zámky v play off proti Nitře. Svádí tam souboj s dalším českým trenérem Antonínem Stavjaňou na střídačce vítěze základní části soutěže. Stavjaňa se ujal Nitry po svém podzimním odvolání z Českých Budějovic. Tým Žiliny od prosince trénuje Petr Rosol, bývalý kouč Ústí nad Labem, Litvínova a Českých Budějovic. Před příchodem na Slovensko působil ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články