Hlavní obsah

Hokejisty Českých Budějovic bude trénovat Prospal

Aktualizováno

Čekání trvalo pět let, ale konečně je to tady. Hokejisty prvoligových Českých Budějovic bude od příští sezóny trénovat Václav Prospal. Třiačtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa podepsal s klubem dvouletou smlouvu a bude řídit celý sportovní úsek Motoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Václav Prospal povede od nové sezóny České Budějovice.

Článek

"Celých pět let od znovuzrození klubu jsme byli s Václavem v kontaktu, ale až teď konečně nastaly takové okolnosti, aby se mohl do Motoru naplno vrátit. Právě on dostane na starost sportovní úsek klubu," uvedl generální manažer Stanislav Bednařík na klubovém webu.

Prospal, českobudějovický odchovanec, převezme tým místo Mariana Jelínka, pod jehož vedení Jihočeši ani letos nedokázali postoupit zpět do extraligy. O nejvyšší soutěž klub přišel v roce 2013, kdy společnost Mountfield převedla licenci do Hradce Králové.

"O návratu do Českých Budějovic jsem dlouho uvažoval, k Motoru mám hodně blízký vztah a záleží mi na něm. S rodinou jsme se nakonec rozhodli, že se vrátíme do Čech, a já se tak postavím výzvě vrátit České Budějovice na výsluní. Moc se na to těším," řekl Prospal, jenž v současnosti působí jako asistent u reprezentace. Po skončení kariéry v NHL zůstal s rodinou v Americe.

Vinny jde do Budějovic, jo? překvapilo Jandače

Vinny jde do Budějovic, jo?" překvapila zpráva o novém působišti svého reprezentačního asistenta hlavního kouče národního týmu Josefa Jandače. „Tak to mu musím zavolat a pogratulovat. Byla to moje výborná štace, užil jsem si čtyři roky parádního života," připomínal Jandač své trenérské angažmá na jihu Čech v letech 2004-08, během kterých postoupil s týmem do extraligy a pak ho v ní dvakrát dovedl do semifinále soutěže.

Bývalý vynikající útočník, který má na kontě přes tisíc zápasů v NHL, po skončení kariéry zůstal s rodinou v Americe a věnoval se mimo jiné trénování mládeže. Teď si bude v Českých Budějovicích sestavovat realizační tým podle svých představ. Jasno o jeho složení by mělo být v příštím týdnu.

Cíl má Prospal jasný - návrat do extraligy. "Věřím, že nás v tom fandové nenechají a budou stát za tím, co chceme a co si přejeme. Já za sebe můžu slíbit, že do toho dám všechno. Tak, jak jsem to dělal i jako hráč," uvedl Prospal.

„Snad se mu Budějovice podaří vytáhnout do extraligy. Vinny je obrovský srdcař, jeden z mála kluků s bohatou kariérou, kteří se po jejím konci do hokeje aktivně zapojili. Jenom dobře, že bude dál pracovat pro český hokej," řekl Jandač.

Reklama

Související témata: