Hlavní obsah

Jágr ladí Kladno na další sezónu. Sám je na soupisce

Praha
Aktualizováno

Největší smutek je pryč. Kladenští Rytíři sundali zbroj po nevydařené baráži a vědí, že v další sezóně je čeká opět WSM liga. Jenže už bez kouče Miloslava Hořavy, který se rozhodl v Kladně nepokračovat. Majitel klubu Jaromír Jágr tak řeší nejen hráče pro další ročník, svoji budoucnost, ale také trenérský tým.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr na kladenské střídačce.

Článek

Jaromír Jágr není Bůh a zázrak se nestal

„Nezbývá, než jít dál bez něho. Chtěl bych Milošovi moc poděkovat za dobře odvedenou práci, která byla hodně vidět. Nyní pracujeme na další sezóně. Musíme vytvořit nové trenérské složení a rozhodovali jsme se, kteří hráči zůstanou," vyjádřil se k současnému stavu Jágr na klubových stránkách.

Prozatímní soupiska Rytířů Kladno na ročník 2018/2019
Brankáři:
Lukáš Cikánek
David Stahl
Obránci:
Petr Hořava
Linus Anders Svedlund
Václav Veber
Josef Zajíc
Matyáš Zelingr
Útočníci:
Štěpán Bláha
Jaromír Jágr
Daniel Kružík
Adam Kubík
Patrik Machač
Petr Patyk
Jakub Strnad
Tomáš Vildumetz
Ladislav Zikmund

Pátý rok v druhé nejvyšší soutěži, letos hrálo Kladno poprvé extraligovou baráž, neuspělo. Do nejvyšší soutěže postoupily Karlovy Vary a udržel se Litvínov. S Rytíři neuspěla Jihlava, která se vrátila do první ligy.

„Pokusíme se být v příští sezóně ještě lepší a postoupit do extraligy, uděláme pro to maximum," má jasný plán Jágr.

V pondělí klub oznámil, s kým počítá. Na soupisce je i Jágr, který do baráže nenaskočil kvůli zdravotnímu stavu a do utkání nastupoval jako rádce ze střídačky.

„Nejsem Bůh, abych bez tréninku přišel a myslel si, že rozhodnu zápas. To kdyby se stalo, tak by to byl malý zázrak," řekl Jágr pár minut po porážce s Jihlavou, která pro Kladno znamenala definitivu, extraliga se nadále odkládá.

Jágr věří, že bude chodit více lidí

I přesto šestačtyřicetiletý Jágr cítil podporu od fanoušků. Ti si i přes poslední domácí porážku vyvolali hráče ze šatny na děkovačku po sezóně. „Už dříve jsem říkal, že jsem na stadiónu mezi hráči a fanoušky cítil obrovskou synergii. Doufám, že nám lidé zůstanou věrní a že jich bude chodit na hokej třeba i ještě víc," přeje si historicky nejproduktivnější Evropan v NHL, který stále neví, kde bude příští sezónu hrát. Velmi pravděpodobně ale dál v Kladně, kam se na konci ledna vrátil z Calgary.

„Musím se hlavně dát stoprocentně dohromady, jestli budu chtít hrát ještě hokej, abych byl platným hráčem," pronesl Jágr větu, která může mít více významů. Může zůstat na Kladně, extraligové týmy by určitě také měly zájem. Je reálná ještě NHL, případně jiné zahraniční angažmá, či konec kariéry? Až další týdny přinesou odpověď.

"Král je doma a pokud mu vydrží zdraví, bude obrovskou útočnou zbraní Kladna. Touha dostat svůj klub zpět do extraligy je u 46leté legendy obrovská," napsal v pondělí odpoledne web rytirikladno.cz.

Kde bude Jaromír Jágr hrát v příští sezóně?
První liga za Kladno
52,8 %
Extraliga
4,2 %
Vrátí se do NHL
10,3 %
Jinde v Evropě
2,2 %
Ukončí kariéru
30,5 %
Celkem hlasovalo 8384 čtenářů.

Reklama

Související témata: