Hlavní obsah

Slavia našla nového trenéra

Praha

Necelý měsíc trvající bezvládí je u konce, hokejová Slavia už našla nového trenéra, který ji povede v nadcházející prvoligové sezóně. Nástupcem Milana Razýma, který zamířil do extraligového Litvínova, byl jmenován Miloš Říha mladší.

Foto: Jan Jedlička

Miloš Říha mladší.

Článek

Šestatřicetiletý syn nově zvoleného kouče českého národního týmu působil ve WSM lize už poslední tři ročníky, když vedl Litoměřice. Minulou sezónu navíc působil i jako asistent trenéra u reprezentační devatenáctky.

„Znám jeho práci z předchozích působení a k našemu týmu se jeví jako vhodný kandidát. Jeho trenérská filozofie zapadá do našich představ o práci s mladými hráči a odchovanci. V minulých sezónách ukázal své schopnosti v Litoměřicích a věřím, že se mu bude dařit i ve Slavii," prohlásil člen představenstva pražského klubu Vladimír Pitter.

Říha mladší dříve vedl mládež v Hradci Králové, v sezóně 2012/13 pak i seniorský, tehdy prvoligový, klub jako asistent. Stejnou funkci následně zastával i dva roky v extraligových Pardubicích. V ročníku 2015/16 vedl Dynamo i jako hlavní kouč, než byl po třech měsících nahrazen Richardem Králem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.