Hlavní obsah

Tomáš Zohorna opouští reprezentaci! Nejspíš ještě ve čtvrtek se v Plzni podrobí operaci

Plzeň

V Plzni se od středy připravoval s hokejovou reprezentací na Channel One Cup, na kterém si ale nakonec se svými mladšími bratry Radimem a Hynkem nezahraje. Jednatřicetiletého útočníka ruského Chabarovsku Tomáše Zohornu vyřadil z účasti na turnaji zánět slepého střeva. Místo něj trenér nároďáku Miloš Říha starší povolal o deset let mladšího forvarda Radovana Pavlíka z Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Zohorna na archivním snímku.

Článek

„Tomáš Zohorna dnes absolvoval vyšetření, které odhalilo zánět slepého střeva. Pravděpodobně ještě dnes se v plzeňské fakultní nemocnici podrobí operaci," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Bratři Zohornovi dostali pro čtvrteční souboj s úřadujícími mistry světa Finy v Plzni volno, zasáhnout měli ve společném útoku až do víkendových duelů v Moskvě proti domácím Rusům a Švédům. Nyní ale musí Říha k Hynkovi a Radimovi hledat nového centra, účastník tří světových šampionátů a loňských ZOH v Pchjongčchangu má jiné starosti.

Jednadvacetiletý Pavlík, který startoval i na listopadovém turnaji Karjala, se k národnímu připojí v pátek před odletem do Moskvy. V šesti dosud odehraných zápasech za reprezentaci vstřelil jeden gól.

Už před Tomášem Zohornou vypadli z nominace útočníci Jakub Flek z Karlových Varů, liberecký Michal Birner a Tomáš Hyka z Čeljabinsku. Místo nich Říha donominoval Radana Lence z Liberce a Ondřeje Beránka z Karlových Varů.

Reklama

Související témata: