Hlavní obsah

Hokejový Channel One Cup se v prosinci bude hrát v Soči

Moskva

Hokejový turnaj Channel One Cup se v prosinci uskuteční v Soči. Vedení ruské federace se rozhodlo přesunout třetí díl Euro Hockey Tour do dějiště nadcházejících olympijských her poté, co byla oficiálně uzavřena Megasport arena v Moskvě. Tu čeká rekonstrukce, aby byla k dispozici pro mistrovství světa v roce 2016.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká hokejová reprezentace na tréninku (ilustrační foto).

Článek

O přesunu turnaje ve středu oficiálně informoval šéf ruské federace Vladislav Treťjak. "Po několika měsících jsme dostali od města oficiální potvrzení, že hala je uzavřena a bude se rekonstruovat. Zvažovali jsme, že bychom turnaj přesunuli do jiné haly v Moskvě, ale nakonec jsem se rozhodli pro Soči," uvedl Treťjak na webu federace. "Vedení národního týmu má zájem vyzkoušet si tamní led," doplnil. Zároveň potvrdil, že v letech 2014 a 2015 se bude turnaj hrát v dalších městech.

Channel One Cup se uskuteční od 19. do 22. prosince a český tým do něj vstoupí domácím zápasem proti Finsku. Do Soči se reprezentace přesune až v pátek a o den později nastoupí proti Švédsku. V neděli se pak utká s domácí sbornou.

Reklama

Související témata: