Hlavní obsah

Útočník Štrba se stal posilou Zvolenu

ZVOLEN

Český hokejista Martin Štrba se stal novou posilou Zvolenu. Aktuálně šestý tým slovenské nejvyšší soutěže se s dvaatřicetiletým útočníkem, který před třemi týdny předčasně ukončil angažmá v celku nováčka české extraligy z Mladé Boleslavi, dohodl na smlouvě do konce sezóny. Uvedly to oficiální internetové stránky slovenského klubu.

Článek

Ve Zvolenu, který vede český trenér Miloš Holaň, rozšíří Štrba početnou českou kolonii. V útoku doplní trojici Filip Turek, David Vrbata, Libor Pavliš, v obraně nastupují také Jiří Malinský, Jan Dlouhý a Tomáš Kolafa.

"S Martinem jsme byli v kontaktu asi čtyři dny. Jednání byla rychlá a korektní, dnes už máme v rukou i souhlas české strany s transferem. Je to zkušený hráč a hodně si od něho slibujeme," řekl serveru generální manažer Zvolenu Ivan Piovarči. Smlouvu prý Štrba podepíše na začátku prosince a poprvé by měl nastoupit v úterý proti Skalici.

Štrba v dresu Mladé Boleslavi v této sezóně nastoupil v 13 zápasech a nasbíral jen tři asistence. Celkem bývalý hráč Českých Budějovic, Liberce a Sparty v nejvyšší soutěži zaznamenal v 567 utkáních 280 bodů za 113 tref a 167 asistencí.

Reklama