Hlavní obsah

Brankář Salák "oslavil" první pozvánku do reprezentace vyloučením

HELSINKY

Pouhých šestnáct minut v úterý v duelu finské hokejové ligy na ledě KalPy Kuopio vydržel v brance TPS Turku český gólman Alexander Salák. Po první inkasované brance dostal reprezentační nováček trest na pět minut a do konce utkání a musel ho zastoupit náhradník Juha Kuokkanen.

Článek

Jednadvacetiletý Salák, kterého trenér Vladimír Růžička pozval na turnaj Euro Hockey Tour v Moskvě, musel předčasně z branky Turku podruhé v posledních čtyřech zápasech. Minulé pondělí strávil v duelu na ledě Blues Espoo jen čtyři minuty, když z prvních čtyř střel dvakrát inkasoval a byl střídán.

Brankáři se měnili také v duelu Ässätu Pori s Tapparou Tampere, která vyhrála 6:0. Ve 23. minutě se do hry dostal Tomáš Duba, který po pátém gólu vystřídal v brance Ässätu Eera Kilpeläinena. Zatímco jednička posledního celku tabulky inkasovala z deseti střel pět branek, bývalý gólman Sparty pustil za svá záda jen jeden ze 14 pokusů Tappary.

Finská hokejová liga - 40. kolo:
Ässät Pori - Tappara Tampere 0:6, IFK Helsinky - Hämeenlinna 0:5, Ilves Tampere - SaiPa Lappeenranta 4:1, KalPa Kuopio - TPS Turku 6:3, Lukko Rauma - Kärpät Oulu 2:0, Pelicans Lahti - Jokerit Helsinky 1:2.

Reklama

Související témata: