Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí ruský obránce Miromanov

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic posílí ruský obránce Daniil Miromanov. Dvacetiletý hráč, který v minulé sezóně odehrál 15 zápasů za Soči v Kontinentální lize, se s Dynamem domluvil na podmínkách roční smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Miloš Holaň během utkání na Spartě. Ilustrační snímek.

Článek

Východočeši angažováním Miromanova zareagovali na to, že oproti původním plánům nebudou moct minimálně v úvodu sezóny využít služeb kanadského beka Jacoba Cardwella, který řeší vážné rodinné problémy a je možné, že vynechá celou sezonu.

"Má výborné fyzické parametry. Dali jsme na doporučení Igora Larionova, s nímž jsem naši situaci konzultoval. Věřím, že Daniil splní předpoklady, které ho doprovází," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický. Bývalý vynikající ruský útočník je Miromanovovým agentem.

Rodák z Moskvy je 193 cm vysoký a váží 90 kg, loni se vrátil ze zámoří do KHL, ale za Soči odehrál jen 15 zápasů a v prosinci opět zamířil do kanadské juniorské soutěže QMJHL.

"Daniil odešel v mládí do zámoří a konkurence, která tam vládne, každého donutí na sobě ještě více pracovat. Osvědčilo se nám to dříve při angažování Davida Tomáška, věřím, že podobně úspěšný bude i Jan Mandát," řekl Salfický.

Miromanov momentálně trénuje v Rusku, v nejbližších dnech se přesune do Pardubic. "Jsem natěšený na novou výzvu. Když jsem obdržel nabídku od Dynama, tak jsem si řekl, že to pro mě může být nová zkušenost ve velmi kvalitní soutěži s dobrými týmy a hráči. Každým dnem se mohu přiučit a posouvat se dál. Chci být nápomocen mužstvu, jak nejvíce budu moci," uvedl Miromanov.

Reklama

Související témata: