Hlavní obsah

Chomutov zahájil přípravu na ledě s téměř definitivním mužstvem

Chomutov

Hokejisté Chomutova dnes zahájili společnou letní přípravu. Na ledě Rocknet Arény se pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky staršího sešli všichni hráči, se kterými Piráti do příští sezony počítají. Chyběl mezi nimi dlouholetý lídr a kapitán Michal Vondrka, který odešel do Mladé Boleslavi, jinak tým velkými změnami v létě neprošel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chomutova Vladimír Růžička udílí pokyny Juraji Valachovi během utkání na Spartě. Ilustrační snímek.

Článek

Severočeši skončili v minulé sezoně už po skupině o umístění na 11. až 14. místě, takže měli delší volno než v předchozích ročnících. Letní příprava probíhala ve stejném formátu - mladí hráči se připravovali pod vedením kondičního kouče Petra Švehly a zkušení hokejisté měli individuální tréninky.

"Společná příprava začala v neděli. Následovat budou tréninky na ledě i na suchu s Petrem Švehlou. Později nás čeká sedm přípravných zápasů," uvedl trenér Růžička.

V kádru došlo během letní přestávky k několika změnám, nejvýznamnější je odchod kapitána Vondrky, klub opustil i další útočník Michal Poletín. "Musíme se s tím vypořádat. Doplnili jsme tým, jak to šlo. Uvidíme, jak se hráči ukážou," řekl Růžička.

Nejvýraznějšími posilami by měl být obránce David Štich, v útoku dostanou nově šanci Pavel Klhůfek nebo Jan Stránský. Vůdčí roli by místo Vondrky měl převzít Marek Tomica. "Marek je jeden z lídrů. Určitě převezme roli Michala Vondrky a bude kapitán," uvedl hlavní kouč.

Růžička počítá s tím, že Piráti půjdou do sezony se stávajícím kádrem. Jediným hráčem na zkoušku je dvaadvacetiletý útočník Marc Zajíc, který doposud působil v nižších soutěžích v Německu.

"Kádr je víceméně definitivní. Musíme zapracovat hráče do systému, který budeme hrát. Marc Zajíc je na zkoušku, ale zbytek hráčů má podepsané smlouvy. Na zapojení juniorů máme ještě další varianty," řekl Růžička. Severočeši nyní jen čekají na rozhodnutí Bostonu, jaké bude mít plány s útočníkem Jakubem Laukem, jehož Bruins letos draftovali.

Chomutov letos sehraje jen sedm přípravných zápasů. Kromě známých soupeřů z Liberce a Litvínova vyzvou Piráti také tři zahraniční soky - Jekatěrinburg, Novokuzněck a Karagandu. "Vím, v jakém složení bude mužstvo víceméně hrát, takže nám sedm nebo osm zápasů na rozehrání stačí," dodal Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec