Hlavní obsah

Liberec posílil obr. Dokáže zjednat respekt před naší brankou, věří Pešán

Liberec

Ještě neodehrál za Bílé Tygry ani jeden soutěžní zápas, ale už si připsal jeden klubový rekord. Liberecké hokejisty posílil kanadský obránce Taylor Doherty, který se stane se svými 203 centimetry nejvyšším hráčem v extraligové historii severočeského klubu. Dosud jím byl o jeden dílek menší Tomáš Urban.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Taylor Doherty

Článek

„Po odchodu Adama Jánošíka nám ke spokojenosti s obrannými dvojicemi chyběl jeden bek. Tento post by měl obsadit Taylor. Očekávám od něj fyzickou hru, podporu útoku a také to, že dokáže zjednat respekt před naší brankou," říká trenér a sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Sedmadvacetiletý bek podepsal v Liberci smlouvu na jeden rok.

„Do karet nám hraje, že jde o zadáka s holí na pravé straně, ideálně tak zapadne do složení formací. O poslední zbylé místo v obraně se poperou naši mladíci a hráči z Benátek," říká Pešán. Obranu Bílých Tygrů již posílil rovněž Matěj Stříteský z Jihlavy a povolán do prvního týmu byl i dvacetiletý Tomáš Hanousek.

Urostlý zadák zažije svou vůbec první štaci mimo americký kontinent. V roce 2009 ho sice ve druhém kole draftovali San José Sharks, ale v NHL se mu prosadit nepodařilo. Především tak střídal farmářskou AHL s ECHL. V uplynulé sezóně hrál ECHL za Atlanta Gladiators a připsal si šest gólů a třináct asistencí. Jeden zápas odehrál i v Americké hokejové lize za Providence Bruins. Teď si vyzkouší extraligu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.