Hlavní obsah

Útočník Kratochvil bude hostovat z Přerova v Pardubicích

Pardubice

Hokejový útočník Matouš Kratochvil bude hostovat v extraligových Pardubicích z prvoligového Přerova, kam má vyřízené střídavé starty. Třiadvacetiletý Kratochvil, který uspěl v Dynamu na zkoušce, po této dohodě podepsal na východě Čech smlouvu. Do kádru Pardubic by se navíc mohl vrátit kanadský obránce Jacob Cardwell, který v létě přerušil smlouvu s Dynamem z osobních důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustarční snímek.

Článek

"Matouš k nám původně přišel na zkoušku, na ní, přiznávám, nás zaujal. Včlenil se do naší party, projevuje velkou snahu se prosadit v extraligovém mužstvu. Jeho nespornou výhodou jsou fyzické parametry, nebojí se jich využít v soubojích nejen před bránou," uvedl předseda představenstva a generální manažer Pardubic Dušan Salfický v tiskové zprávě na adresu 199 centimetrů měřícího a 95 kilogramů vážícího hráče.

Kratochvil má na kontě v extralize 13 zápasů z minulých dvou sezon v dresu Zlína a připsal si dva body za gól a asistenci. V dresu Přerova v uplynulém ročníku zaznamenal ve 42 utkáních včetně play off devět bodů za pět branek a čtyři přihrávky. "Matouš moc dobře ví, na čem ještě musí pracovat, aby měl pozici v našem týmu ještě silnější," doplnil Salfický.

Kratochvil, který bude nejvyšším hráčem Dynama, se na další extraligovou zkušenost těší. "V Pardubicích se mi velmi líbí, je to tu opravdu fajn. Moc si to tu užívám. Parta v kabině je výborná. Hned od prvního dne mi přijde, že jsem zapadl. Hodně mi pomohl kamarád Josef Hrabal," uvedl Kratochvil.

"Věřil jsem od první chvíle, že na to tady mám. Musím zapracovat na rychlosti střely, na hře v předbrankovém prostoru, kde to není jednoduché. Extraligoví hráči jsou chytřejší, mám na čem makat. Vše se mi nyní otevírá, věřím, že v nové sezóně se ještě zlepším, abych se posouval dál a dál," dodal Kratochvil.

Cardwell přerušil kontrakt, aby se mohl starat o přítelkyni, která v květnu utrpěla vážné popáleniny. "Jacob si prošel těžkými chvílemi. Původně to vypadalo, že nebude moci v nové sezóně hrát," prohlásil Salfický. Přítelkyně se ale úspěšně zotavuje, a tak hráč požádal o možnost zabojovat o místo v kádru. "Jeho snahy si vážíme, tak jsme se domluvili na podmínečném angažování. Během něj rozhodneme, zda mu obnovíme platnost přerušeného kontraktu," doplnil Salfický.

Cardwell přišel do Pardubic loni z Nových Zámků ze slovenské extraligy a v 56 zápasech včetně play off nasbíral 16 bodů (2+14). "Nemáme přehled o tom, jak trénoval. Přiletěl dnes odpoledne a zapojí se do tréninkového procesu. Prověříme jeho kondici, podrobí se fyzickým testům, a pokud je zvládne, vrátí se naplno do týmu," dodal Salfický.

Reklama

Související témata: